Editorial: Nuielusa lui Ponta

Marti, 23 Februarie 2010, ora 09:02
3396 citiri
Editorial: Nuielusa lui Ponta

Pentru cei care nu credeau ca Victor Ponta e capabil sa intre cu ghioaga in moalele capului partidului, ca apoi sa puna bisturiul si sa-i aranjeze scafarlia pentru expozitie, am o singura cugetare: ati vazut cum le-a oprit barosanilor masinile la poarta, ca sa faca 12 metri pe jos, sa-i iubeasca poporul?

Sa mai spuna careva ca omul nu are-n cap reforma profunda a partidului, intr-o tara asisderea, in drum spre Romania corecta.

Singura nelamurire e cum a organizat Liviu Dragnea, la cererea omului cu profil predestinat - asta am inteles eu cand Adrian Nastase i-a scris prefata "micului Titulescu" - actiunea. I-a sunat pe toti vicepresedintii, cu exceptia lui tatae Iliescu (dumneavoastra puteti sa veniti cu masina pana la usa, ca nu stim cat o mai duceti, nu va obositi) sa le spuna ca le rupe picioarele daca-i prinde motorizati pana in sufletele camerelor de filmare? Le-o fi trimis sms-uri?

Ca in ceea ce priveste certitudinile, am cateva. De pilda, e sigur ca Ponta va incepe sa lucreze din greu la imagine. Prin "din greu" inteleg volumul, nu consistenta, doar vede si proaspatul presedinte care-i gustul publicului. Cheia va fi superficialitatea, ca sa se potriveasca la fix cu maniera in care opereaza echipele de televiziune trimise sa pazeasca scarile sediului central al partidului.

Ca dupa ce presedintele a dat startul la campania de sanatate, fetele au luat personajele din fruntea partidului la rand si le-au intrebat daca le-a fost greu sa paseasca. Nu cred ca retine careva din prima parte a zilei niste stiri de introdus in jurnale serioase.

In ceea ce priveste partea a doua a zilei, informatiile cele mai gustate de echipajele tv au fost faptul ca nu se vor mai face declaratii pe trepte, si in niciun caz de toata suflarea pesedista. Numai de catre presedinte. Si aici, Ponta a facut un pas semnificativ spre reforma, care ridica alte semne de intrebare.

Cum va reusi noul presedinte al PSD sa-i convinga pe restul liderilor sa se abtina de la declaratii? Ca nu-l vad deloc pe Adrian Nastase, interceptat de un echipaj tv cu o intrebare legata de orice-ar fi, sa raspunda ca nu comenteaza.

Vor sta oamenii cuminti o perioada, ca sa adulmece incotro indreapta Ponta caruta democratiei sociale, dar la un moment dat li se vor dezlega limbile. Este in interesul producatorilor de televiziune, care le vor transmite oamenilor din teren, daca nu-i duce capul, un set de intrebari anume alese pentru a isca mici dispute. Apoi dispute mai mari, care vor pune din nou oamenii cap in cap. Exact ca la stirile din fotbal. Doua pareri divergente sa prinda careva intr-o zi, ca va fi deranj mediatic.

Imi este greu sa cred ca Ponta are intelepciunea de-a aseza in echilibru personalitatile puternice ale unora din jurul sau. E un copil devenit adult la televizor, asta i-a alimentat buna parere despre sine, a avut un dascal de prim rang in ceea ce priveste aroganta, si doar temerea ca nu va reusi sa stapaneasca un cuib de viespi batrane il va domoli o perioada.

Dar va veni clipa in care vicepresedintii lui Vanghelie, dupa ce-si vor fi facut temele in ceea ce priveste slabiciunile noului presedinte, vor intinde capcane.

Si oricat de inteligent ar fi - si este! - Victor Ponta nu va reusi sa iasa din ele decat cu ajutorul lui Adrian Nastase, Ion Iliescu si vechea garda sustinatoare. Care n-au reusit sa priceapa intelesul notiunii de reforma, daramite sa incerce s-o materializeze. Asa ca ma intreb ce au ales, in realitate, oamenii la congres.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#Victor Ponta reforma PSD, #Victor Ponta presedinte PSD , #presedinte PSD