Iliescu, Geoana si Nastase, invitati permanenti la sedintele PSD

Luni, 07 Octombrie 2013, ora 20:15
2365 citiri
Iliescu, Geoana si Nastase, invitati permanenti la sedintele PSD
Foto: Bad Politics

Fostii presedinti ai PSD Ion Iliescu, Adrian Nastase si Mircea Geoana vor fi invitati permanenti la sedintele PSD. Anuntul a fost facut, luni, de Victor Ponta.

"I-am invitat si am decis ca, de acum incolo, la Biroul Permanent National sa participe si fostii presedinti, si domnul Geoana si domnul Nastase, care din pacate astazi e tot cu treburile domniei sale judiciare, dar in aceasta formula in care sunt si reprezentantii nostri in Parlament si o parte din ministri. Cred ca daca sunt mai multe minti e cu atat mai bine, plus ca suntem singurul partid care si cand ne certam tot ne impacam pana la urma si avem lucruri de facut atat de importante, incat cred ca lucrurile din trecut sunt mai putin importante", a declarat Ponta.

Premierul l-a amintit ulterior si pe Ion Iliescu, cel care este acum presedinte onorific al Partidului Social Democrat.

"Vreau ca si domnul Iliescu si domnul Nastase si domnul Geoana si toti ceilalti mai tineri sau mai experimentati sa fim aici cand luam decizii", a continuat liderul PSD inaintea sedintei BPN.

Geoana, cand dat afara, cand primit cu bratele deschise

Mircea Geoana a fost exclus in PSD in noiembrie 2011, in urma unui scandal monstru care a pornit cu o vizita a acestuia in Statele Unite si a continuat schimbarea sa la sefia Senatului si apoi cu excluderea sa prin vot din formatiune. El a fost reprimit in partid in octombrie 2012.

Geoana a declarat la acea vreme ca "partidul este condus din umbra de Ion Iliescu si Adrian Nastase", care au pus in fruntea acestuia "o marioneta", adica pe Victor Ponta.

Ulterior, la numai un an de la scandal, Mircea Geoana a fost reprimit in randurile social democratilor si chiar Ion Iliescu a declarat atunci ca i se pare o idee buna.

Adrian Nastase nu este membru de partid

Adrian Nastase a fost si el invitat la sedintele partidului fara insa a avea calitatea de membru. Lui Adrian Nastase i-au fost interzise timp de 2 ani dupa ispasirea pedepsei dreptul de a alege si de a fi ales. Potrivit legii Partidelor Politice, pot fi membri ai partidelor politice cetatenii care, potrivit Constitutiei, au drept de vot. Astfel, pana in iunie 2016, Adrian Nastase nu ar putea face parte, legal, din PSD.

Citește și:
Închisoare pentru şoferii băuţi şi drogaţi care au produs un accident mortal. Proiect de lege depus în Parlament
Închisoare pentru şoferii băuţi şi drogaţi care au produs un accident mortal. Proiect de lege depus în Parlament
Senatorul PSD Robert Cazanciuc a depus la Parlament, marţi, proiectul de modificare a legislaţiei penale care prevede ca niciun şofer băut, drogat sau fără permis care ucide oameni...
Îl va mai susține USR pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei? Răspunsul oferit de deputatul Claudiu Năsui
Îl va mai susține USR pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei? Răspunsul oferit de deputatul Claudiu Năsui
Deputatul USR Claudiu Năsui a declarat marţi în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre susţinerea lui Nicuşor Dan pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, că, în 2023, partidul...
Comentarii