PNL: Ponta sa retracteze declaratia de admiratie a Partidului Comunist Chinez si sa prezinte scuze

Miercuri, 03 Septembrie 2014, ora 21:23
3697 citiri
PNL: Ponta sa retracteze declaratia de admiratie a Partidului Comunist Chinez si sa prezinte scuze

PNL ii solicita premierului Victor Ponta sa retracteze declaratia referitoare la admiratia sa pentru Partidul Comunist Chinez si sa prezinte scuze in mod public, intrucat afirmatiile sale reprezinta "un act de dispret la adresa victimelor regimului comunist".

"Partidul National Liberal isi exprima indignarea si dezaproba ferm aceasta declaratie iresponsabila. De asemenea, PNL solicita premierului retractarea declaratiei si prezentarea de scuze in mod public. Este inacceptabil modul in care seful Guvernului Romaniei trateaza cu atata lejeritate o chestiune sensibila si controversata.

Credem ca este inadmisibil ca in secolul XXI premierul Romaniei democratice sa-si afirme in mod deschis admiratia pentru o miscare totalitara, care a fost initiatoarea si sursa de inspiratie pentru numeroase crime, incalcari flagrante si abuzuri ale drepturilor fundamentale ale omului", se arata intr-un comunicat al PNL semnat de Adrian Muraru, consilier al presedintelui PNL.

Ponta admira Partidul Comunist Chinez - Presa de la Beijing

Fost presedinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, Muraru apreciaza ca afirmatiile lui Ponta reprezinta "un act de dispret la adresa victimelor regimului comunist".

"Reamintim aici ca Partidul Comunist Chinez este responsabil de trimiterea, in ultima jumatate de veac, a peste 50 de milioane de oameni in lagarele si inchisorile din China. De asemenea, amintim masacrul din Piata Tiananmen din iunie 1989 si represaliile care au urmat, in care au fost ucise si intemnitate mii de persoane, evenimente legate direct de deciziile Partidul Comunist Chinez.

Astazi, organizatiile pentru apararea drepturilor omului identifica Partidul Comunist Chinez drept responsabil pentru violarea constanta a drepturilor omului in China", mai precizeaza Muraru.

Potrivit unei stiri transmise de Agentia de presa chineza Xinhua despre vizita lui Victor Ponta in China, premierul ar fi declarat ca "Romania este mandra de prietenia traditionala cu China si admira Partidul Comunist Chinez pentru modul in care a condus poporul chinez pe calea socialista".

Citeste si:
Un nou partid a fost lansat în România. Ce schimbări vor să facă noii lideri ai formațiunii VIDEO
Un nou partid a fost lansat în România. Ce schimbări vor să facă noii lideri ai formațiunii VIDEO
Un nou partid a fost lansat luni, 6 decembrie, pe scena politică din România. Este vorba despre Alianța Antreprenorilor și Agricultorilor, partid care a fost înregistrat la Tribunalul...
Camera Deputaților a votat pentru ridicarea imunității deputatului liberal Adrian Miuțescu
Camera Deputaților a votat pentru ridicarea imunității deputatului liberal Adrian Miuțescu
VIDEO Camera Deputaţilor a încuviinţat percheziţia informatică în cazul deputatului Adrian Miuţescu Camera Deputaţilor a aprobat, luni, cererea ministrului Justiţiei privind...