Ponta: Alianta cu PP-DD, singura solutie. In ce conditii l-ar sustine pe Dan Diaconescu la prezidentiale

Luni, 16 Iunie 2014, ora 14:21
4726 citiri
Ponta: Alianta cu PP-DD, singura solutie. In ce conditii l-ar sustine pe Dan Diaconescu la prezidentiale
Foto: Facebook/ Victor Ponta

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni ca vor continua discutiile privind aliante in teritoriu cu PP-DD, pentru ca aceasta este singura solutie ca sa nu ajunga in opozitie la nivel local. Mai mult, premierul a afirmat ca ar exista chiar si o situatie in care PSD l-ar sustine pe Dan Diaconescu in turul 2 al prezidentialelor.

"Daca intra dl Dan in turul 2, il sustinem noi, daca intra al nostru, il sustin ei", a spus Ponta.

Prim-ministrul a subliniat ca pe 1 august va avea loc Consiliul National al PSD, unde se vor depune candidaturile social-democratilor in cursa pentru stabilirea prezidentiabilului PSD, nume care va fi cunoscut in urma congresului partidului din luna septembrie.

Dan Diaconescu se vede in turul doi cu Ponta. Un candidat de dreapta si unul de stanga

Sanse mici ca PP-DD sa intre la guvernare - ce spune Dragnea

"Din punct de vedere politic, am stabilit ca vom continua discutiile pentru formarea unor aliante in toate structurile locale cu cei de la PP-DD pentru a suplini ruperea USL de catre PNL", a continuat premierul.

Acesta a tinut sa precizeze ca cei de la PP-DD n-au cerut intrarea la guvernare.

De asemenea, Victor Ponta a spus ca vrea sa reprezinte electoratul acestui partid.

"PP-DD a obtinut in 2012 peste 10 la suta din voturi, iar electoratul PP-DD il consider important si unul care trebuie reprezentat, pentru care trebuie sa existe politici sociale adecvate. Eu vreau sa reprezint acest electorat si sa luam masuri pe care acest electorat le sustine", a mai declarat presedintele PSD.

Anterior, in debutul sedintei BPN al PSD, la care presa a avut acces, Ponta a spus ca social-democratii vor face aliante locale cu PP-DD pentru ca nu exista alte solutii pentru a face majoritati in consiliile judetene si locale.

"Daca putem sa facem - si o sa discutam azi - aliante cu PP-DD pentru a pastra majoritatile, le vom face, si vom discuta cu cei de la PP-DD pentru ca nu avem alta solutie de a avea majoritate si important este sa incercam proiectele de la nivel national si cele de la nivel local sa le ducem mai departe, in ciuda acestei schimbari de situatie", a spus Ponta.

El a aratat ca PSD va fi in opozitie in multe dintre consiliile judetene si cele locale.

"Asta nu inseamna ca (PSD - n.r.) nu isi va face datoria fata de oamenii care ne-au votat si explicati ca oamenii au votat ceva si PNL-PDL le dau altceva dupa doi ani. Smecheria domnului Blaga e eficienta, dar cred ca oamenii vor fi extrem de nemultumiti de aceste smecherii", a mai spus Ponta.

F.N.

Citește și:
Nicolae Ciucă și-a dat OK-ul pentru demisia lui Sorin Cîmpeanu: ”România are nevoie de stabilitate şi coerenţă”
Nicolae Ciucă și-a dat OK-ul pentru demisia lui Sorin Cîmpeanu: ”România are nevoie de stabilitate şi coerenţă”
Premierul Nicolae Ciucă a anunţat joi seară, 29 septembrie, că a acceptat demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcţia de ministru al Educaţiei. ”Am acceptat astăzi demisia domnului Sorin...
Ludovic Orban: ”Sorin Cîmpeanu a demisionat din iniţiativa altcuiva.” Victoria anunțată de fostul premier
Ludovic Orban: ”Sorin Cîmpeanu a demisionat din iniţiativa altcuiva.” Victoria anunțată de fostul premier
Liderul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, fost premier și fost președinte al PNL, consideră că Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcţia de ministru al Educaţiei ”din iniţiativa...