Ponta: Anastase ne-a propus un targ pentru a renunta la suspendarea ei

Marti, 05 Octombrie 2010, ora 13:01
7008 citiri
Ponta: Anastase ne-a propus un targ pentru a renunta la suspendarea ei

Liderul PSD, Victor Ponta, sustine ca presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a propus Opozitiei un targ: daca renunta la suspendarea ei, PD-L nu va mai sustine introducerea independentilor in Biroul Permanent si modificarea Regulamentului timp de un an.

Victor Ponta a declarat ca Roberta Anastase a propus acest lucru viceliderilor grupurilor PSD si PNL, Aura Vasile, respectiv Eugen Nicolaescu.

"Daca frauda comisa de Anastase urmeaza sa fie sanctionata sau nu, exista tot felul de discutii. Aura Vasile si Eugen Nicolaescu (viceliderii grupului PSD, respectiv PNL - n.r.) vor reitera ca propunerea Robertei Anastase, la intalnirea de saptamana trecuta, a fost de a nu-i mai baga pe independenti in Biroul Permanent si Comisii si de a face peste un an modificarea Regulamentului, cu conditia sa nu mai ceara Opozitia demisia lui Anastase din functia de presedinte al Camerei. Independentii au fost negociati si oferiti in schimbul scaunului lui Anastase", a declarat, marti, Victor Ponta.

Roberta Anastase, cercetata penal dupa votul pe Legea pensiilor

Liderul social democratilor a subliniat ca formatiunea sa va incerca in continuare sa o suspende pe Roberta Anastase din functia de presedinte al Camerei Deputatilor.

"PD-L acopera un om care a furat. Roberta Anastase detine in mod fraudulos functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Regulile democratice au fost incalcate pentru a salva scaunul unei singure persoane", a spus Ponta.

PSD, PNL si PC cer comisie de ancheta pentru votul pe Legea pensiilor

PNL ar putea intra in greva parlamentara

La randul sau, liderul grupului deputatilor PNL Calin Popescu Tariceanu a declarat ca va solicita reunirea Biroului Politic al partidului, pentru a stabili in ce fel vor protesta in continuare.

"Voi solicita reunirea Biroului Politic al PNL pentru a stabili mijloacele de protest urmatoare. Una dintre ele ar putea fi greva parlamentara", a spus Tariceanu.

Liberalul a mai spus ca PD-L incalca legea prin sustinerea Robertei Anastase.

Scandal in Parlament

Nervi incinsi la maxim marti in Parlament, acolo unde plenul Camerei Deputatilor a respins, prin vot, propunerea de constituire a unei comisii de ancheta privind votul final dat in 15 septembrie asupra Legii pensiilor, solicitata de Opozitie.

Deputatii au respins constituirea comisiei de ancheta pentru votul la Legea pensiilor

Deputatii PSD si PNL au parasit sala in care se desfasoara sedinta de plen a Camerei Deputatilor dupa respingerea cererii privind constituirea unei comisii in cazul Anastase si dupa ce parlamentarii au aprobat o initiativa privind alcatuirea grupului independentilor.

Liderul deputatilor PNL Calin Popescu Tariceanu a apreciat ca decizia de modificare a ordinii de zi si a regulamentului Camerei astfel incat sa se permita alcatuirea unui grup parlamentar reprezentand UNPR in Parlament "reprezinta o grava incalcare a regulilor de baza ale democratiei pentru ca desconsidera votul cetatenilor".

Atat PNL cat si PSD au sustinut ca parasesc sala de sedinte pentru ca "nu pot fi partasi" la acest mod de desfasurare a lucrarilor.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Victor Ponta Roberta Anastase, #Ponta Anastase legea pensiilor , #presedinte PSD