Ponta, Antonescu si Oprescu merg in SUA, in februarie 2012

Marti, 01 Noiembrie 2011, ora 21:57
1512 citiri
Ponta, Antonescu si Oprescu merg in SUA, in februarie 2012
Foto: Arhiva

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat marti ca impreuna cu presedintele PNL, Crin Antonescu si primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, vor efectua doua "vizite politice" la inceputul lui 2012, prima la Bruxelles si a doua in SUA.

Ponta a declarat ca vizita la Bruxelles va avea loc, cel mai probabil, in luna ianuarie, dupa alegerea noului presedinte al Parlamentului European, care, potrivit intelegerii politice de la nivelul PE, ar urma sa fie din grupul socialist.

Totodata, liderul PSD a precizat ca vizita la Washington va avea loc in luna februarie, si vor lua parte atat el, cat si Antonescu si Oprescu.

"UE si SUA trebuie sa stie ca viitoarea guvernare, USL, are niste idei foarte clare, trebuie sa ne cunoasca si personal si trebuie sa stie ca vrem sa pastram parteneriatele strategice pe care Romania le are cu SUA si UE", a motivat Ponta.

Potrivit unor surse, vizita lui Mircea Geoana in SUA a agitat apele in USL si in special in PSD, deoarece presedintele Senatului stia de intentia liderilor USL de a merge si ei in America si a inceput sa faca pe langa americani demersuri in vederea deplasarii, pentru a se bucura el, si nu Ponta si Antonescu, de beneficiile de imagine ce vin in urma unei asemenea actiuni politice.

Mai marii PSD s-au aratat infuriati luni in sedinta de BPN ca Geoana nici nu i-a informat ca pleaca si a trimis saptamana trecuta un comunicat sec ca va pleca in America in numele Senatului.

Mai mult, unii pesedisti cred ca Geoana trebuie sanctionat pentru acest lucru, dar si pentru pretentiile exprimate public ca vrea sa candideze din nou la Presedintie.

Vizita lui Geoana in SUA nu este sub egida Senatului si nici platita de institutie, fiind vorba de o serie de evenimente, dupa cum spun oameni din anturajul lui Geoana, sub egida Institutului Aspen, cu care Geoana colaboreaza de mai mult timp.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Victor Ponta Crin Antonescu vizita SUA, #Ponta Antonescu Oprescu vizita SUA , #presedinte PSD