Ponta: "Baietii destepti" vor deveni fraieri sub un guvern USL

Vineri, 11 Noiembrie 2011, ora 15:53
1197 citiri
Ponta: "Baietii destepti" vor deveni fraieri sub un guvern USL

Presedintele PSD, Victor Ponta, a promis vineri la Targu Jiu, cu ocazia lansarii viziunii USL pe energie, ca "baietii destepti" vor deveni "fraieri" sub un guvern USL pe care l-ar conduce in calitate de premier, intrucat nici el, nici Crin Antonescu sau Daniel Constantin nu au datorii la acestia.

"Baietii destepti sunt ai tuturor guvernarilor, au fost in toate guvernarile, s-au decurcat in toate, dar in nicio guvernare nu au dus-o mai bine decat in guvernarea lui Basescu. Cred ca daca am reusit timp de opt ani, deputat de Gorj, sa ma tin de o parte de baietii destepti este garantia pentru dv. ca Guvernul USL, dupa 2012, in sfarsit, dupa foarte multi ani, ii va lasa pe baietii destepti sa ramana fraieri.

Este o decizie pe care sunt capabil sa o pun in practica, n-am nici un fel de datorie, Crin Antonescu nu are nici un fel de datorie, Daniel Constantin, colegii mei care sunt aici, alaturi de noi, nu avem datorii la acesti oameni si putem intr-adevar sa folosim beneficiile care vin din exploatarea energetica pentru judet si pentru Romania", a spus Ponta.

De asemenea, liderul PSD a mai afirmat ca USL nu va schimba managementul privat de la companiile energetice de stat, promovat pe criterii politice, cu alti reprezentanti ai partidelor in USL, ci cu profesionisti in aceste domenii de activitate. Totodata, Ponta a sustinut ideea infiintarii unei companii energetice integrate pentru zona Olteniei, care sa fie detinuta in proportie majoritara de catre stat.

La randul sau, Crin Antonescu a dat asigurari ca politicile USL pe energie vor fi transparente.

"Acest domeniu, politicile reale din acest domeniu au ramas in continuare in esenta lor oculte. Eu nu ma refer la faptul ca in acest domeniu, ca si in altele, numai niste initiati, din punct de vedere stiintific, din punct de vedere administrativ, pot intelege lucrurile tehnice - asta e normal sa fie asa, asa e peste tot.

Eu ma refer la faptul ca interesul public pe care politicile si in domeniul energiei ar trebuie sa il reflecte, este ocultat, adica este ascuns. Si iata de ce transparenta politicilor publice, guvernamentale, politicilor statului roman, prin toate institutiile care o pot face, trebuie sa fie transparente, si acesta ati vazut ca este primul nostru angajament", a declarat presedintele PNL.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ponta baieti destepti, #Ponta energie, #viziune USL energie , #presedinte PSD