Ponta: Basescu ar trebui sa stea in aceeasi celula cu domnul Vintu

Luni, 13 Septembrie 2010, ora 20:04
3939 citiri
Ponta: Basescu ar trebui sa stea in aceeasi celula cu domnul Vintu

Presedintele PSD, Victor Ponta, a comentat arestarea omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu spunand ca, din punct de vedere politic, acesta ar trebui sa ramana in arest si impreuna cu acesta in celula ar trebui sa stea si presedintele Traian Basescu.

Liderul PSD a fost intrebat cum comenteaza arestarea lui Vintu.

"Strict juridic, nu pot sa comentez pentru ca nu stiu ce e in acel dosar. Strict politic, daca ma intrebati pe mine, nu cred ca domnul Vintu ar trebui eliberat, cred ca domnul Basescu ar trebui sa stea in aceeasi celula cu domnul Vintu.

Au foarte multe lucruri sa-si spuna, se cunosc foarte bine, de foarte mult timp, si cred ca pentru Romania ar fi o perioada buna de timp in care cei doi ar sta impreuna, iar noi am putea sa scoatem Romania din criza", a raspuns Ponta.

Revendicari sindicale

Ponta, a mai declarat, luni, dupa o intalnire cu reprezentantii sindicatelor, ca cea mai mare parte dintre revendicarile sindicalistilor in ceea ce priveste masurile economice se va regasi in programul de guvernare al PSD care va fi aprobat in luna octombrie.

Liderul PSD a afirmat ca in urma intalnirii cu liderii celor patru confederatii sindicale ca a convenit cu acestia agenda legislativa pentru perioada urmatoare.

"Nu intamplator revendicarile confederatiilor sindicale sunt identice cu cele ale noastre, ca partid de stanga, vis-a-vis de legea pensiilor, de legea educatiei si de ceea ce Guvernul pregateste practic ca o distrugere definitiva a drepturilor sindicatelor din Romania prin proiectele de modificare a Codului muncii si a legii sindicatelor si a conflictelor de munca. Vom avea o pozitie coordonata cu toate sindicatele pe aceste proiecte de legi", a declarat Ponta. Liderul social-democrat a mai precizat ca cele mai multe dintre cele solicitate de sindicalisti se vor regasi in programul de guvernare al PSD.

Liderul sindical BNS, Dumitru Costin, a mai explicat ca liderii PSD le-au promis sindicalistilor ca vor crea un mecanism comun de lucru pe zona legislativa astfel incat sa poata amenda o serie de legi prin intermediul parlamentarilor din comisiile de specialitate. Totodata, o parte dintre propunerile sindicalistilor ar urma sa se regaseasca in programul de guvernare care va fi adoptat de Congresul PSD din luna octombrie.

Citeste si:
AUR ”reîncălzește” scandalul irlandezului beat care a intrat în Parlament. Ce ar fi surprins camerele de supraveghere
AUR ”reîncălzește” scandalul irlandezului beat care a intrat în Parlament. Ce ar fi surprins camerele de supraveghere
Alianţa pentru Unirea Românilor a cerut miercuri, 19 ianuarie, Ministerului de Interne, Serviciului de Protecţie şi Pază şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 să facă...
Gabriela Firea, atac subtil la adresa lui Ciucă: „Mă bucur că mi-am îngheţat doctoratul înainte de a intra în politică”
Gabriela Firea, atac subtil la adresa lui Ciucă: „Mă bucur că mi-am îngheţat doctoratul înainte de a intra în politică”
Vicepreședintele PSD Gabriela Firea a lansat marți seară, 18 ianuarie, un atac subtil la adresa premierului Nicolae Ciucă pe subiectul posibilului plagiat al liberalului în teza de doctorat....