Ponta: Basescu era obosit, mitocan, din ce in ce mai putin stapan pe el

Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 16:54
5000 citiri
Ponta: Basescu era obosit, mitocan, din ce in ce mai putin stapan pe el
Foto: Antena 3

"Plictisit", "mitocan si grosolan", "din ce in ce mai putin stapan pe el", "obosit" sau "nervos". Asa sustine presedintele PSD Victor Ponta ca l-a regasit pe presedintele Traian Basescu la consultarile de miercuri de la Palatul Cotroceni.

Consultari fara presa - contre, dar si acorduri intre Basescu si Opozitie

"Alergau niste SPP-isti prin curte, ni s-a indicat sa intram printr-un alt loc, ca sa nu intre presa. A venit si Traian Basescu, cu un aer obosit. Parea obsosit si plictisit de functia pe care o ocupa. Ce m-a uimit a fost ca n-a dat mana cu noi. Nu ca mi-as fi dorit sa dau mana cu el, dar a fost grosolan. Probabil ca a vazut la domnul Sarkozy gesturile astea de mitocanie.

Pe domnul Basescu nu l-am vazut niciodata atat de grosolan. Asta chiar si cu noi, fara presa. N-a fost foarte coerent. Mie mi se pare ca avem un presedinte din ce in ce mai putin stapan pe el. Mai putin stapan pe el si mai nervos. Nervos chiar si pe Guvern", a povestit Victor Ponta din culisele negocierilor purtate la Cotroceni cu seful statului, miercuri dupa-amiaza, la Antena 3.

Presedintele social-democratilor a continuat sa-i contureze portretul actual al celui care ocupa functia de presedinte al Romaniei: "Mi-a parut un presedinte suparat pe tot satul. Astazi, insa, chiar si fara presa, a avut un comportament nejustificat. Psihologii, daca il urmaresc pe Traian Basescu, poate ca or sa isi dea seama ce se intampla cu omul".

Opozitia merge la consultarile de miercuri cu presedintele Basescu

Basescu nu poate sa-l demita pe Boc

Totodata, liderul USL a subliniat ca, in timpul schimburilor de replici cu seful statului, i-a propus ca Romania sa aiba un guvern de tehnocrati: "Am spus hai sa punem un guvern de tehnocrati. Si el mi-a raspuns ca nu poate sa-l demita pe Emil Boc".

In aceeasi ordine de idei, presedintele PSD a precizat ca USL s-a dus, miercuri, la Cotroceni cu un plan in cinci pasi, printre care si infiintarea unui "comitet anticriza Putere - Opozitie".

Iar reactia lui Traian Basescu, potrivit lui Ponta, nu a fost dezaprobatoare, ca in celelalte dati cand i-a fost propusa infiintarea acestui comitet: "E buna ideea, dar ca sa nu bagam Banca Nationala, sa n-o politizam".

USL nu este de acord cu comasarea alegerior

Liderul PSD a reiterat ca USL nu este de acord cu comoasarea alegerior locale cu cele parlamentare si ca de aceeasi parere si sunt reprezentantii celor mai importante institutii europene.

In acest context, Victor Ponta a marturisit ca PSD, PNL si PC au luat in considerare si posibilitatea ca uniunea sa nu participe la alegeri: "Da, s-a discutat si acest aspect in cadrul USL. Dar, daca nu participam la alegeri, oamenii care vor sa ne voteze ce-or sa faca?"

Ponta a atras atentia si ca organizarea simultana a alegerilor locale cu cele parlamentare are ca scop ajutarea celor de la PDL sa isi mobilizeze resursele bugetare si capacitatea de a fura votul.

Liderul USL sustine ca nu exista mijloace legale de a opri initiativa Puterii, amintind de faptul ca Traian Basescu nu a fost impresionat cand Consiliul Europei l-a atentionat ca nu este recomandat sa se faca referendum odata cu alegerile.

USL considera ca PDL incearca sa amane alegerile, de teama rezultatelor acestora, de aceea, unii lideri au supralicitat si au cerut comasarea alegerilor mai devreme, in luna mai, insa democrat-liberalii nu pot accepta acest lucru, miza pentru ei fiind amanarea alegerilor.

Victor Ponta sustine ca nu este imposibil ca PDL sa incerce amanarea alegerilor si in noiembrie 2012, avertizand ca acest principiu ar putea avea consecinte cu caracter nedemocratic asupra modului in care se face politica in Romania.

Despre Elena Udrea si Adrian Nastase

Despre bugetul primit de Ministerul Turismului, condus de Elena Udrea, social-democratul spune ca el n-o baga in seamna pe fosta consiliera prezidentiala: "Eu nu o bag in seama pe doamna Udrea. Sper sa nu se supere domnul presedinte Basescu pe mine (...) Este cel mai incompetent Guvern pe care l-a avut Romania in ultimii 20 de ani.

Inteleg daca ar fi banii lor, dar nu sunt. Nu sunt banii doamnei Udrea. A, ca isi imparte postetele prin tara, asta e altceva. Dar banii astia nu sunt ai ei. Chiar daca comportamentul celor de la PDL este ca cel din Libia, sper ca romanii sa nu fie dispusi sa accepte atat de multe".

In ceea ce priveste sentinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) in cazul lui Adrian Nastase, Victor Ponta a dat din nou asigurari ca fostul premier n-o sa fie exclus din partid: "Nu, n-o sa-i cer lui Adrian Nastase sa plece din partid. Dar va spun ca n-o sa fie condamnat.

Eu, daca as fi judecatorul in acest caz, nu l-as condamna pentru ca nu as avea pentru ce. Eu sunt solidar cu Adrian Nastase tot timpul pentru ca eu cred ca a facut multe lucruri bune pentru PSD. Nu cred ca Adrian Nastase, care de sapte ani este tinta lui Traian Basescu, trebuie sa se dea batut".

Amintim ca presedintele Traian Basescu s-a intalnit, miercuri, la Palatul Cotroceni cu liderii Opozitiei - presedintele PSD, Victor Ponta, presedintele PNL, Crin Antonescu, si cu presedintele PC, Daniel Constantin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Victor Ponta discutii Traian basescu, #Basescu obosit mitocan nervos, #Basescu mai putin stapan, #USL Traian Basescu , #presedinte PSD