Ponta: Basescu s-a dus in America si a acuzat o firma americana de furt

Miercuri, 14 Septembrie 2011, ora 23:11
3847 citiri
Ponta: Basescu s-a dus in America si a acuzat o firma americana de furt
Foto: Realitatea TV

Presedintele PSD, Victor Ponta, s-a declarat indignat de faptul ca presedintele Traian Basescu a mers in Statele Unite ale Americii si a criticat tocmai o firma americana, facand referire la acuzatiile aduse de seful statului companiei Bechtel.

"Critica mea absoluta: declaratia lui Basescu despre Bechtel este din seria declaratiilor iresponsabile. Bechtel nu e firma de apartamanet a lui Basescu sau Udrea. Este a doua firma americana de constructii. Daca Basescu stia ca Bechtel a furat in Romania, nu poti sa te duci in America sa te plangi de asta", a afirmat miercuri seara Ponta, la Realitatea TV.

Politicianul a criticat "comportamentul iresponsabil" al sefului statului, adaugand ca nu poti cere investitii americane in Romania, dar in acelasi timp sa acuzi o firma din SUA de furt.

Ponta a specificat ca, in loc sa se planga la televizor de acest lucru, seful statului ar fi trebuit sa ceara o ancheta.

Seful PSD a comentat si faptul ca Traian Basescu nu s-a consultat cu liderii politici inainte de vizita de la Casa Alba.

"Un presedinte ar fi chemat pe presedintele PDL, domnul Boc, presedintii partidelor din Opozitie si ar fi spus: 'Oameni buni, voi ce parere aveti?'. Nu as fi avut niciun fel de problema. Ar fi avut un mandat de la Consiliul Superior de Aparare a Tarii. Dupa care ar fi avut o vizita anuntata. Basescu nu este un presedinte responsabil", a mai spus co-presedintele USL.

Basescu, despre furtuna din zona euro si alianta militara cu SUA - interviu Associated Press

O alta nemultumire a sefului PSD a fost faptul ca Traian Basescu nu a fost primit la Casa Alba "ca un presedinte de stat".

"Am spus ca mi-as dori ca atunci cand merge un presedinte la Casa Alba sa fie primit ca un presedinte de stat. Daca mergeam noi, era altceva. Mi-as dori sa nu intre pe usa din dos, sa intre prin fata cu o primire speciala. Suntem partener strategic, lucru pe care il salut. Partenerii strategici se primesc pe usa din fata, nu pe usa din spate. Bine ca au stat de vorba, dar, daca vreti, e foarte clar ca aceasta vizita nu e o vizita obisnuita. Nu a fost organizata asa cum se organizeaza vizitele presedintelui", a adaugat Ponta.

Acesta a mai precizat ca vizita a avut loc datorita relatiilor bune pe care le are ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, cu vicepresedintele american Joe Biden, dar si ca a fost organizata nu de ministrul de Externe Teordor Baconschi, asa cum era normal, ci de seful SRI, George Maior, si de directorul SIE, Mihai Razvan Ungureanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ponta Basescu Casa Alba, #Ponta Basescu vizita America , #presedinte PSD