Ponta: Basescu si Boc incurajeaza o stare de razboi social

Marti, 01 Februarie 2011, ora 16:25
4422 citiri
Ponta: Basescu si Boc incurajeaza o stare de razboi social

Presedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat, marti, ca in Romania nu se poate construi nimic, din punct de vedere economic si social, fiind intr-o situatie de razboi perpetuu si i-a criticat pe seful statului si pe primul-ministru.

"Din pacate, domnul Basescu si domnul Boc incurajeaza, pastreaza si perpetueaza o stare de razboi social. Toate exemplele europene ne-au aratat ca poti sa reconstruiesti o economie si o societate pe dialog si pe pace sociala. Astazi, suntem intr-un razboi total si sper cat mai repede sa oprim acest razboi, sa avem dialog, pace sociala si sa putem sa construim ce s-a stricat in ultimii ani", a declarat Victor Ponta, la finalul intalnirii avute cu reprezentanti ai patronatelor.

El a precizat ca a discutat cu reprezentantii patronatelor despre Codul Muncii, despre legea patronatelor, despre reglementarile privind sindicatele, dar si despre programul economic si social al aliantei care urmeaza sa se constituie intre PSD, PNL si PC.

"Noi vom dori sa avem acest program discutat, negociat, daca vreti chiar auditat si de sindicate si de patronate pentru a fi un program realist si pe care sa putem sa construim urmatorii ani. (...) Trebuie sa vezi, si sunt idei bune la sindicate, la patronate, in toate zonele. Trebuie sa le pui cap la cap si Guvernul pe care il vom propune PSD, PNL si PC trebuie sa tina cont de aceste realitati", a sustinut Victor Ponta.

Liderul social-democrat a criticat faptul ca actualul Guvern nu poarta un dialog real cu sindicatele si cu patronatele si ca foloseste mereu "metoda binecunoscuta a angajarii raspunderii".

"Se face ca se intalneste fie cu sindicate, fie cu patronate, vin intotdeauna cu o lectie invatata de la presedintele Traian Basescu si cu metoda bine cunoscuta - isi angajeaza raspunderea - si nimeni nu poate sa modifice nimic. Dialogul mimat va duce si in domeniul pietei muncii la o catastrofa si un haos, asa cum s-a intamplat la legea pensiilor, legea educatiei si in toate domeniile in care Boc a venit cu tema facuta de la Cotroceni si a refuzat sau nu a avut capacitatea de a intelege ce este de imbunatatit", a spus liderul PSD.

La intalnirea care a avut loc la sediul central al PSD au mai participat social-democratii Constantin Nita si Ioan Cindrea, precum si Cezar Coraci, presedintele Confederatiei patronale UGIR-1903, si reprezentanti ai Confederatiei Patronale din Industria Romaniei (CONPIROM).

Citeste si:
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
La trei luni după ce primăria Sectorului 5 din Capitală a rămas fără primar ca urmare a condamnării lui Cristian Popescu-Piedone, partidele nu s-au grăbit să facă propuneri de...