Ponta: Calendarul lui Voiculescu privind suspendarea nu are nicio valoare pentru mine

Marti, 28 Septembrie 2010, ora 21:09
1570 citiri
Ponta: Calendarul lui Voiculescu privind suspendarea nu are nicio valoare pentru mine
Foto: Arhiva

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat marti ca Dan Voiculescu nu a discutat cu el calendarul pe care liderul PC l-a sugerat pentru suspendarea lui Traian Basescu si ca, de altfel, o asemenea propunere, nu are valoare pentru el.

Discutia despre Voiculescu a plecat de la Radu Moraru, moderatorul emisiunii de la B1 TV, unde a fost invitat Ponta, care a povestit despre un document prezentat de Radu Berceanu prin care liderul PC ar lua de la stat curent electric pentru a-l vinde la Metrorex. "Si cine il opreste sa il pedepseasca pe Dan Voiculescu? (...) Doar nu puteti spune ca Morar este omul PSD sau Kovesi. Sau ce?", a declarat pesedistul, delimitandu-se de senator.

Ponta a spus apoi ca atunci cand Voiculescu vorbeste despre Alianta intre opozitie pentru suspendarea lui Traian Basescu acesta o face fara a vorbi "cu acordul PSD".

"De exemplu, l-am vazut astazi iesind cu nu stiu timing (calendarul pentru suspendarea si demiterea presedintelui, n.r.). (....) Nici nu l-a discutat cu mine si nici nu are nici o valoare pentru mine chestia aia", a avertizat Ponta.

"Domnule Moraru, ma stiti de foarte multi ani, nu cred ca - pe mine cel putin - ma puteti banui ca am vreo mare prietenie nici cu domnul Voiculescu, nici cu restul", a continuat liderul PSD, sustinand ca el nu are nimic de-a face cu patronii de presa.

"Cred ca ati remarcat pozitia mea cand a fost si cu procesul domnului Vantu. Nu confundati presedintii PSD. Eu sunt presedinte. Nu am nicio treaba cu oamenii astia, asa cum nu am nicio treaba cu patronul trustului dumneavoastra.

Si daca am venit asta seara la dumneavoastra am venit sa va spun si sa va arat, sa va demonstrez, ca eu nu sunt ca Traian Basescu, eu nu va impart in jurnalisti buni si jurnalisti rai, nu va impart in public rau si public bun, eu chiar cred ca trebuie sa vorbesc cu toti oamenii, chiar si cu cei care nu sun de acord cu mine, care sunt de acord cu Traian Basescu, macar, daca ii fac sa ma asculte, nu stiu, pot sa vada pozitia mea. (...) Domnule, nu ma bagati in bataile intre moguli. Si dumneavoastra sunteti un mic mogul, si ei, si... Nu ma bagati, eu sunt un simplu deputat procuror... ", a mai spus Victor Ponta.

Dan Voiculescu le propune senatorilor PSD+PC un calendar privind "masuri concrete in vederea suspendarii presedintelui", el sugerand ca data pentru votul acestei initiative 15 noiembrie, pentru referendum data de 19 decembrie, iar intre suspendare si demitere,noua coalitie sa desemneze un premier.

"Stimati colegi, pentru a face impreuna saltul de la vorbe la fapte concrete, va propun spre analiza urmatorul calendar estimativ al actiunilor necesare pentru suspendarea Presedintelui: coagularea unei majoritati parlamentare care sa sustina initiativa privind suspendarea Presedintelui - termen: 25 octombrie 2010; supunerea la vot in Parlament a propunerii privind suspendarea presedintelui - termen: 15 noiembrie 2010", se arata in textul propus de conservator.

Dupa suspendare si inainte de referendumul pentru demitere, Voiculescu propune depunerea motiunii de cenzura, adoptarea acesteia si nominalizarea unui nou prim-ministru pana pe 22 noiembrie 2010.

Organizarea referendumului pentru demiterea presedintelui are ca termen 19 decembrie 2010. De notat ca, potrivit legii, referendumul trebuie sa aiba loc intr-un interval de 30 de zile de la suspendarea in Parlament, deci daca Parlamentul ar vota suspendarea, asa cum propune Voiculescu, pe 15 noiembrie, cel tarziu pana pe 15 decembrie cetatenii trebuie sa se pronunte asupra unui asemenea subiect.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Victor Ponta PSD, #Victor Ponta presedinte PSD , #presedinte PSD