Ponta, chemat la ANAF: L-am suparat pe Basescu

Miercuri, 22 Iunie 2011, ora 13:22
6369 citiri
Ponta, chemat la ANAF: L-am suparat pe Basescu
Foto: Arhiva

Presedintele PSD Victor Ponta este chemat, vineri, la ANAF, pentru a-si prezenta declaratiile de venit din perioada 2007-2008.

"Pai astazi (n.r. - miercuri) am primit aceasta solicitare. Ieri, domnul Basescu a incercat sa negocieze cu mine, ca stie el de contracte... Probabil, dezamagit ca l-am refuzat, mi se cere sa ma duc la ANAF", a comentat liderul PSD intr-o interventie telefonica la Antena 3.

Copresedintele USL a explicat ca trebuie sa se prezinte cu declaratiile din 2007-2008, documente pe care le-a depus la ANAF in perioada respectiva. "Doar nu le-am dus la Biserica Catolica", a spus, ironic, Ponta.

Acesta a subliniat ca nu a avut niciodata relatii cu statul, apreciind ca ANAF-ul i-a solicitat declaratiile depuse in urma cu doi ani, dupa incidentul de marti, de la Cotroceni, cand liderii USL si presedintele Traian Basescu si-au lansat, reciproc, o serie de atacuri ironice si incisive.

"Suntem in 2011, la o zi dupa intamplarea la Cotroceni. S-a intamplat doar ca ieri (n.r. - marti) l-am suparat pe domnul Basescu. Si bine am facut ca l-am suparat. Lucrurile astea au legatura, ieri am citit in Evenimentul Zilei, presedintele mi-a zis ieri si astazi m-a chemat ANAF-ul, bratul inarmat al presedintelui Basescu. Are legatura, dar nu ma deranjeaza. Ma prezint unde doresc ei, insa cu regionalizarea tot nu sunt de acord", a conchis Ponta.

Blejnar: Ponta a luat bani de la Sova

Pe de alta parte, presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a amintit de verificarile incepute la sfarsitul lui 2010 la complexele Turceni si Rovinari.

"Dupa ce au fost gasite mai multe nereguli la complexele energetice, inspectorii au ajuns la cabinetul de avocatura al senatorului PSD, Dan Sova", a spus liderul ANAF, precizand ca, de la cabinetul lui Sova "s-au descoperit tranzactii catre cabinetul domnului Ponta".

Seful Fiscului a declarat ca senatorul PSD a incasat suma de 7,1 milioane de euro, bani din care i-ar fi revenit o parte si lui Victor Ponta. La insistentele moderatorului, Sorin Blejnar a marturisit ca nu are dovezi care sa arate clar ca liderul PSD ar fi primit vreun ban si, in cazul in care ar fi primit, nu poate demonstra ca tranzactia a fost ilegala.

In finalul interventiei, Sorin Blejnar s-a justificat, apreciind ca "de trei ani sunt tinta permanenta a domnului Ponta pentru ca este verificat de ANAF".

Dan Sova: Banii au fost luati in conditii de legalitate

Dan Sova, senator PSD, a declara ca, in opinia sa, e bine ca Victor Ponta a fost chemat la ANAF, deoarece astfel se pot inchide si acuzatiile la adresa presedintelui PSD.

"E un joc de imagine al lui Blejnar, pentru ca declaratiile lui Victor Ponta, pe care le-a depus, le au acolo. Urmeaza ca Sorin Blejnar sa iasa si sa puna am gresit, suntem prost informati", a declarat Dan Sova, la Antena 3.

Sova a negat ca ar fi luat bani prin contracte nelegale de la companiile Turceni si Rovinari.

"Am inteles ca domnul Blejnar acuza ca am luat 7,1 milioane de lei, insa o problema este daca le-am incasat legal sau nelegal.

N-am incasat eu, ci firma din care faceam si eu part, o diferenta foarte mare. Nu am incasat suna asta, suma e mai mica, iar eu nu am contestat daca am incasat sau nu sume, ci faptul ca au incercat sa acrediteze ideea ca sumele ar fi fost incasate nelegal", a declarat Dan Sova.

Acesta a explicat ca un control al ANAF efectuat pe 12 mai atesta ca toate contractele semnate intre firma sa, "Sova&Asociatii" si complexele energetice de la Turceni si Rovinari sunt in deplina legalitate. In plus, acesta a acuzat ca ANAF a incalcat secretul fiscal, avand in vedere ca in presa au aparut recent informatii privind un control al ANAF nefinalizat.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#ponta anaf, #ponta rovinari anaf, #ponta blejnar anaf , #presedinte PSD