Ponta condamna declaratiile "iresponsabile" ale lui Traian Basescu

Luni, 24 Octombrie 2011, ora 13:09
2065 citiri
Ponta condamna declaratiile "iresponsabile" ale lui Traian Basescu

Liderul PSD, Victor Ponta, a criticat luni declaratiile facute de presedintele Traian Basescu, potrivit caruia Romania are de suferit din cauza lipsei unor decizii ferme ale liderilor UU in cazul Greciei.

"Din punctul nostru de vedere, afirmatia reprezinta un mod iresponsabil prin care Basescu incearca sa gaseasca vinovati in afara tarii, care sa raspunda in locul Guvernului pentru situatia economica din ce in ce mai grava prin care trece Romania", a declarat liderul social-democrat.

"Viitorul Romaniei este in UE, beneficiile aderarii noastra la UE sunt evidente, iar faptul ca din cauza incompetentei si iresponsabilitatii Guvernulului nu putem sa ne folosim de aceste beneficii este doar vina actualei Puteri", a acuzat Ponta.

Acesta a subliniat ca, daca Guvernul Romaniei va veni cu bugetul pentru 2012, USL va depune amendamente foarte clare la acest buget.

"Aceste amendamente vor privi reducerea TVA-ului, introducerea schemei speciale pentru agricultura, asigurarea sumelor pentru pre-finantarea si co-finantarea proiectelor europene, reducerea cu 50% a cheltuielilor pe bunuri si servicii si obligatia premierului de a nu mai folosi fondul de rezerva decat pentru ceea ce este el prevazut", a adaugat liderul social-democratilor.

Basescu: Romania nu poate plati la nesfarsit indeciziile liderilor din zona euro

Victor Ponta nu a ratat ocazia de a-l ataca si pe Emil Boc, accentuand ca seful Executivului ar fi trebuit sa se duca la Bruxelles in locul presedintelui Traian Basescu.

"As vrea sa condamn faptul ca domnul Emil Boc lipseste de la intalnirile Consiliului European. Ma simt rusinat ca Romania are un premier care, in loc sa participe la reuniunile Consiliului European, se duce sa faca invitatii pentru o intalnire politica aici, la Bucuresti. Domul Boc este singurul premier din UE care nu a fost niciodata la aceste reuniuni", a adaugat co-presedintele USL.

Citeste si:
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 26 mai, că cea mai mare greșeală a guvernului a fost ”liberalizarea haotică la energie”. El a lăudat, în schimb, creșterea economică...
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă a prezentat, la Liga Aleşilor Locali organizată de PNL joi 26 mai, la Braşov, bilanţul guvernării în prima jumătate a anului. Premierul a precizat că, după şase...