Ponta: Consilierii PSD care nu voteaza bugetul Capitalei vor fi exclusi

Joi, 31 Martie 2011, ora 18:07
1338 citiri
Ponta: Consilierii PSD care nu voteaza bugetul Capitalei vor fi exclusi
Foto: Romania Libera

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, dupa intalnirea cu Sorin Oprescu, la care a participat si liderul PNL, Crin Antonescu, ca vor fi exclusi din partid consilierii social-democrati care nu vor vota bugetul Bucurestiului.

"Ne-a fost prezentat bugetul. Noi, la randul nostru am prezentat (...) amendamente ale PSD care vor fi cuprinse in buget. De data asta nu va fi niciun fel de scuza, nu mai e ziua de nastere a domnului Vanghelie, nu o sa mai fie explicatii. Cei 24 de consilieri ai USL trebuie sa voteze la fel in interesul bucurestenilor pentru a opri deturnarea banilor Bucurestiului catre Elena Udrea. Vorbim de un buget pentru Bucuresti, in acest moment Bucurestiul nu are un buget", a spus Ponta.

Liderul social democrat a aratat ca, la precedentul buget, votul "n-a fost foarte clar".

"Ce risca orice consilier PSD de la Maramures pana la Constanta si de la Botosani pana la Caras-Severin care o iubeste mai mult pe Elena Udrea decat pe locuitorii orasului: este exclus din partid si pierde locul de consilier", a avertizat Ponta.

Intrebat daca a discutat cu primarul Bucurestiului si despre subiectul referendumului cu privire la desfiintarea sectoarelor Capitalei, liderul PSD a spus ca USL doreste ca sectoarele sa continue sa existe.

"Am discutat faptul ca primarul general si USL isi doresc ca Bucurestiul sa ramana organizat in sectoare in interesul bucurestenilor si vom incerca fie prin referendum, fie prin votul din Parlament sa oprim aceasta tentativa extrem de ciudata a celor de la PD-L si a doamnei Elena Udrea de a schimba Bucurestiul. Orice fel de reorganizare vor face, PD-L nu are cum sa mai castige voturi la Bucuresti", a sustinut Victor Ponta.

Pe de alta parte, liderul PSD a dorit sa precizeze ca in cadrul intalnirii nu s-a discutat despre sustinerea de catre USL a primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, pentru un nou mandat.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Victor Ponta presedinte PSD, #buget capitala , #presedinte PSD