Ponta: Cred ca Ungureanu s-a dus la scoala de drept la care l-am trimis eu

Miercuri, 25 Aprilie 2012, ora 12:11
4087 citiri
Ponta: Cred ca Ungureanu s-a dus la scoala de drept la care l-am trimis eu
Foto: B1 Tv

Presedintele PSD Victor Ponta l-a atacat, miercuri, pe premierul Mihai Razvan Ungureanu, acuzandu-l ca "vorbeste in lozinci" si "nu poate guverna o tara cu vorbe goale".

Co-presedintele USL a explicat ca parlamentarii USL se afla in plen pentru "a face dreptate dupa cinci luni" si pentru a vota ca pensionarilor sa le fie restituiti banii opriti din impozitarea pentru contributiile la asigurarile de sanatate.

Mihai Razvan Ungureanu a declarat, miercuri, ca "pensionarii nu trebuie sa se duca la tribunal ca sa li se respecte drepturile, conform deciziei Curtii Constitutionale a Romaniei". "Cred ca domnul Ungureanu s-a dus la scoala de drept la care l-am trimis eu", a comentat, ironic, Victor Ponta pe marginea afirmatiilor facute de seful Guvernului.

"Premierul vorbeste in lozinci: 'o sa respectam, o sa facem', dar nu spune concret nimic, nu spune cand va lua aceste masuri. 'O sa...', tot 'o sa...'. Nu ai ce cauta cu asemenea vorbe goale la guvernarea unei tari", a adaugat liderul PSD, subliniind ca, daca era prim-ministru, ar fi demis-o imediat pe Claudia Boghicevici de la sefia Ministerului Muncii.

Ponta a mai spus ca "guvernele Boc si Ungureanu au interpretat gresit o lege", iar "PDL-ul a comis pensionarilor o mare nedreptate, prin intermediul Robertei Anastase, care a trimis de doua ori ordonanta inapoi la comisii".

"Banii pensionarilor trebuie restituiti imediat, alaturi de scuzele lui Boc si ale lui Ungureanu, pentru bataia de joc si lipsa de competenta cu care au interpretat o lege. Oamenilor trebuie sa li se ceara scuze pentru incompetenta si ticalosie, pentru ca retrimiterea ordonantei de doua ori la comisii nu mai tine de incompetenta sau rea-vointa, ci de ticalosenie", a mai declarat co-presedintele USL.

"Nici daca ii impusti nu e suficient"

"Greseala si prostia Guvernului Boc prin acea OUG puteau fi oprite din luna noiembrie anul trecut. Pensionarii care astazi sunt pusi in aceasta situatie umilitoare si inacceptabila puteau din luna noiembrie, prin votul acestor parlamentari aflati in cele doua comisii - de sanatate si de munca, sa fie scutiti de 5 luni de bataie de joc si de suferinta", a spus Ponta, prezent miercuri la sedinta comisiilor reunite in care erau asteptati Claudia Boghicevici, Ladislau Ritli, Lucian Duta si Doina Parcalabu, care insa nu au raspuns invitatiei parlamentarilor USL.

Ponta a acuzat-o pe Roberta Anastase ca, in mod "fraudulos" si "abuziv", a amanat prin retrimiterea la Comisie un vot decisiv in plen pe OUG care reglementa plata CASS aplicata pensiilor.

"Ganditi-va ca am pierdut cinci luni. In luna noiembrie aceste Comisii (de Sanatate si de Munca, n.red.) prin votul majoritatii lor, au dorit sa rezolve problema si Anastase nu a vrut. Deci ce raspundere? Ce sa spun? Nici daca-i impusti nu e suficient", a spus Ponta.

In alta ordine de idei, Victor Ponta a reiterat ca usile USL raman deschise parlamentarilor Puterii pana vineri, cand se va vota motiunea de cenzura impotriva Guvernului Ungureanu.

"Toti cei 224 de membri ai USL vor fi prezenti si vor vota motiunea. Nu am obosit si nu voi obosi pana vineri sa fac apel la toti parlamentarii, indiferent de partid, sa se ridice din banca, sa nu isi bata joc de cei care i-au ales. Daca sustin Guvernul, sa voteze impotriva motiunii. Daca sunt de acord cu noi ca acest Guvern face rau Romaniei, atunci sa ii scurteze mandatul cu sase luni, pentru ca stim cu totii ca acest Guvern nu va mai fi si dupa alegeri", a conchis Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Ponta atac Ungureanu, #Ponta restituire CASS pensionari, #Ponta motiune guvern Ungureanu , #presedinte PSD
Comentarii