Ponta: Daca cresc acum salariile, vom fi nevoiti sa le taiem din nou in 2013

Vineri, 09 Martie 2012, ora 22:17
5417 citiri
Ponta: Daca cresc acum salariile, vom fi nevoiti sa le taiem din nou in 2013
Foto: Realitatea TV

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca, daca se majoreaza salariile si nu se iau si alte masuri adiacente, precum crearea unor noi locuri de munca, atunci in 2013 guvernantii de atunci vor fi nevoiti sa taie din nou veniturile bugetarilor.

"Reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International, Mihai Tanasescu, a precizat ca salariile pot creste doar daca se respecta anvelopa salariala, de maxim 7% din PIB, daca se tina sub control deficitul structural si daca se creeaza noi locuri de munca. In caz contrar, in 2013 vom fi nevoiti sa le reducem din nou", a afirmat Ponta, vineri seara, la Realitatea TV.

Opozitia prefera reducerea CAS-ului cresterii salariilor din trei motive, si anume se aplica si la partea privata si la bugetari, se creeaza noi locuri de munca si se face un surplus la buget.

"Banii pe care ii dai la bugetari, ei se duc si ii consuma, iar asta inseamna inflatie", a explicat Ponta.

De asemenea, el a precizat ca marirea salariilor nu va determina electoratul sa voteze PDL, deoarece cei de la privat vor zice ca nu este corect ca Guvernul a dat bani la bugetari, iar bugetarii isi vor aminti cum li s-au taiat salariile in 2010.

"Nu ne opunem cresterilor salariale, dar eu vreau sa fim cinstiti si cred ca trebuie sa fim corecti, deoarece oamenii au fost atat de mintiti de Basescu. De aceea, eu vin si va spun ca banii astia nu produc alti bani", a mentionat Ponta.

In plus, el a spus ca avem un varf al datoriei externe in noiembrie si a condamnat Puterea ca a amanat deciziile importante pentru anul viitor. "Trebuie sa mai avem viata si in 2013", a declarat acesta.

"Daca nu iei de acum toate masurile pentru a reporni economia tarii, ci doar dam bani pentru campanii electorale, o sa platim mult in anii urmatori. Daca se accepta ideea ca sa fie si alegeri parlamentare in iunie, atunci se puteau lua niste masuri bune. Basescu e extrem de iresponsabil si eu cred ca e responsabilitatea mea sa le spun oamenilor cum isi vor mai primi salariile in 2013 si 2014, deoarece dupa modelul Basescu, am intrat in recesiune", a reiterat liderul PSD.

Ponta considera ca premierul Mihai Razvan Ungureanu a pierdut primul gest simbolic, atunci cand presedintele Basescu s-a dus la Bruxelles sa semneze tratatul fiscal, si nu el.

"Ungureanu nu e premier, pentru ca a pierdut o noua lupta, deoarece a vrut sa-i dea afara pe sefii ANAF si CNAS, Sorin Blejnar, respectiv Lucian Duta, insa partidul de la guvernare nu l-a lasat", a adaugat Ponta.

Liderul PSD nu a vrut sa comenteze prea mult despre faptul ca presedintele UNPR, Marian Sarbu, i-a numit pe cei de la USL "puturosi", pentru ca sunt in greva parlamentara.

Sarbu, despre parlamentarii USL aflati in greva: Sufera de "puturosenie crasa"

"Marian Sarbu sa nu uite ca noi am muncit sa-l aducem in functie in Camera Deputatilor", a raspuns, scurt, liderul PSD.

De asemenea, el a mai afirmat ca luni se va publica lista finala cu candidatii USL la primarii.

Cat despre declaratia data Ziare.com, in care a spus ca, la fel ca Dan Sova, exista multi romani ignoranti, Ponta a explicat ca romanii sunt igoranti in ceea ce priveste Holocaustul, in sensul ca exista unii care nu stiu ce s-a intamplat cu adevarat in acea perioada.

Ponta: Sova e ignorant, nu antisemit, ca multi alti romani

"Urmatorii ani ii vad fara Basescu, pentru mine e un capitol aproape incheiat, insa consecintele acestui mandat vor fi reparate in multi ani de acum incolo. Sper sa putem sa oprim ceea ce inseamna o intentie de vanzare a unor resurse ale Romaniei in exerior", a conchis Ponta.

#Victor Ponta crestere salarii, #Victor Ponta marire salarii, #Victor Ponta reducere CAS, #Victor Ponta Traian Basescu , #presedinte PSD