Ponta, despre comasare: Mai ieftin ar fi sa scapam de Boc

Joi, 22 Decembrie 2011, ora 11:24
1278 citiri
Ponta, despre comasare: Mai ieftin ar fi sa scapam de Boc
Foto: B1TV

Victor Ponta, liderul Partidului Social-Democrat, a declarat joi, in Parlament, ca angajarea raspunderii pe comasarea alegerilor reprezinta un precedent periculos, deoarece "vom putea sa amanam alegeri pe timp de criza".

Victor Ponta a spus ca actuala putere doreste, dupa ce a luat romanilor dreptul la sanatate, educatie, protectie sociala, sa le ia acum alt drept fundamental, dreptul de a alege cine ii conduce.

"Angajarea raspunderii Guvernului Emil Bobu pentru amanarea alegerilor reprezinta nu doar un pericol pentru democratie, ci un precedent periculos. Inseamna ca vom putea sa amanam alegeri pe motiv de criza.

Dupa acesti ani de regim ai tovarasului presedinte Traian Basescu, multi ani de acum incolo, in criza asta, inseamna ca putem sa nu facem alegeri. Ei spun ca este mai ieftin sa comasam alegeri - mai ieftin ar fi sa scapam de Boc", a declarat Victor Ponta.

Motiunea de cenzura, la vot: Stegulete gaurite, banderole tricolore si bannere obscene

Ponta a adaugat ca Opozitia va face tot ce este posibil pentru a restitui romanilor dreptul de a alege si sa aduca aminte actualei Puteri de personaje din istorie care nu au sfarsit bine.

Motiunea de cenzura nr 10, la dezbatere si vot

"Vom incerca sa aducem aminte tovarasului Emil Boc despre Emil Bobu, tovarasei Elena Udrea despre Elena Ceausescu, tovarasului Traian Igas despre soarta tovarasului Tudor Postelnicu si mai ales presedintelui Traian Basescu, de cel mai iubit fiu al poporului, Nicolae Ceausescu, si tuturor tovarasilor lor, romani, maghiari si alte nationalitati, ca asa cum istoria in mod rau se rescrie dupa 20 de ani sunt convins ca se va rescrie pentru toti acesti tovarasi", a conchis Ponta.

Liderul PSD a adaugat ca in proiectul de lege privind comasarea alegerilor nu se precizeaza cand exact vor fi alegerile. "Este o situatie anormala, nu stim cand vor fi, nu se prevede in acest simulacru de lege, alegerile vor fi comasate cum nu au fost comasate in nicio tara.

PDL egal PCR, putem sa o scriem pe toate zidurile din aceasta tara, oamenii nu mai au voie in Romania nici macar sa voteze, nu au dreptul sa isi trimita copii la scoala, in spitale nu mai au dreptul sa mearga ca nu mai au bani. Parlamentul aici se comporta ca Marea Adunare Nationala, daca Boc dorea sa comaseze Pastele cu Craciunul, aceste oi care stau in banci si voteaza ar fi fost de acord", a mai declarat Ponta.

Parlamentul voteaza joi motiunea de cenzura "Dupa 22 de ani, democratia in pericol", a zecea de cand Emil Boc este premier. Motiunea a fost depusa de USL dupa ce Guvernul si-a angajat raspunderea pe legea privind comasarea alegerilor in 2012.

Citește și:
Cine e Remus Vulpescu, numit administrator provizoriu al Nuclearelectrica. A fost abonat la funcții publice
Cine e Remus Vulpescu, numit administrator provizoriu al Nuclearelectrica. A fost abonat la funcții publice
Remus Vulpescu, fost şef al Corpului de control al fostului premier Victor Ponta şi fost consilier onorific al fostului premierul Mihai Tudose, a fost numit administrator provizoriu al...
Ce șanse are Nicolae Ciucă să fie uns candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale. ”Toată lumea joacă cu mai multe variante”
Ce șanse are Nicolae Ciucă să fie uns candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale. ”Toată lumea joacă cu mai multe variante”
Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuț Stroe a sugerat în urmă cu câteva zile că premierul Nicolae Ciucă ar putea fi candidatul partidului pentru prezidențiale din 2024, afirmând că în...