Ponta, despre propunerea lui Basescu: Nu ma poate numi premier, conduc interlopi

Luni, 19 Martie 2012, ora 16:03
1712 citiri
Ponta, despre propunerea lui Basescu: Nu ma poate numi premier, conduc interlopi
Foto: B1 TV

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca nu ar fi putut fi numit prim-ministru de catre presedintele Traian Basescu, intrucat conduce interlopi, facand aluzie la afirmatia presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

"Doamna Anastase a zis ca eu conduc interlopi, adica Traian Basescu vroia sa ma numeasca pe mine, care conduc interlopi. Facea bascalie la intalnirea cu noi si spunea ca 'nu este exclus, pentru ca domnul Ponta are si echipa'. Crin Antonescu a spus ca nu este de gluma pentru ca tara este in criza", a afirmat liderul social democrat.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, declarase ca liderul PSD, Victor Ponta, conduce un partid "care lucreaza impreuna cu interlopii".

Roberta Anastase: Ponta conduce un partid care lucreaza cu interlopi

Acesta a precizat ca Elena Udrea si Emil Boc au facut "un spectacol ridicol, de rasul lumii", dupa ce acestia au fost evazivi in declaratiile in legatura cu momentul in care au aflat despre propunerea lui Traian Basescu, de a-l numi pe Victor Ponta prim-ministru al Romaniei.

Presedintele PSD a mai spus ca nu face glume cu presedintele Basescu, deoarece nu il respecta pe acesta, dar si ca va fi candidat la functia de premier, acest lucru urmand a fi decis de catre alegatori, la vot.

"Nu il respect pe domnul Basescu, nu fac glume cu cei pe care nu ii respect. O sa fiu candidatul USL la functia de prim-ministru, oamenii decid la vot. Nu sunt nici Boc, nici Ungurenau. Nu ma pune Basescu premier", a explicat Victor Ponta.

Sorin Oprescu, candidatul sustinut de PSD

Referindu-se la alegerile locale, presedintele PSD a spus ca au fost aprobati toti candidatii partidului, iar la primaria Capitalei va fi sustinut actualul edil, Sorin Oprescu.

"Sorin Oprescu va fi candidatul sustinut de noi. In toate celealalte zone, candidatii PSD au fost aprobati nominal si vom pune la dispozitie lista lor. In toate judetele stim unde avem candidati USL si in care avem candidati PSD. Pe 7 aprilie ne vom prezenta toti candidatii si vor intra in campanie pentru alegeri", a explicat liderul social democrat.

Acesta a mai spus ca propunerea primarului Bucurestiului, Sorin Oprescu, de a transforma Piata Universitatii in agora va fi sustinuta de consilierii PSD si ai USL, dar si ca s-au stabilit si candidatii pentru primariile de sector, acestia urmand a fi anuntati toti pe 7 aprilie. Doi dintre ei se cunosc deja, potrivit presedintelui PSD - Andrei Chiliman si Marian Vanghelie.

Parlamentarii PDL au chiulit, sa-si doneze indemnizatiile"

Victor Ponta a mai declarat ca a aflat oficial ca nu s-a adoptat nicio o lege in ultima perioada, prin urmare parlamentarii PDL au chiulit si trebuie sa-si doneze indemnizatiile, deoarece acestia "nu vin la serviciu, dar isi iau banii", intarind faptul ca parlamentarii USL si-au donat toti banii.

Nu in ultimul rand, liderul social democrat a amintit din nou despre problema companiilor nationale de energie, despre care spune ca este un subiect "care afecteaza viitorul nostru, ca tara, si siguranta noastra nationala".

Totodata, el a cerut ca legislatia privind energia sa fie facuta transparent, dar si ca in fruntea companiilor din domeniul energiei sa fie pusi manageri independenti in locul celor ai PDL, care "folosesc companiile de stat in campania PDL".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Ponta premier, #Basescu numire Ponta premier, #Anastase Ponta interlopi, #candidati PSD alegeri locale , #presedinte PSD