Ponta despre superproductia "Aresteaza-ma sa te iubesc" marca Basewood

Vineri, 29 Iulie 2011, ora 12:39
2208 citiri
Ponta despre superproductia "Aresteaza-ma sa te iubesc" marca Basewood
Foto: Arhiva

Liderul PSD, Victor Ponta, apreciaza ca, de-a lungul timpului, mai multe arestari ale unor personaje pestrite din scena politica romaneasca il au in spate pe presedintele Traian Basescu, toate acestea fiind evenimente "marca Basewood".

Victor Ponta scrie, pe blogul personal, "de o realitate evidenta cu care ne confruntam - Basescu si arestarile!", amintind de mai multe episoade in care au fost implicati, pe langa seful statului, Gigi Becali, Gabriel Oprea, Dan Diaconescu, Sorin Ovidiu Vintu ori Dinu Patriciu, acestia oferindu-si ulterior sprijinul pentru Traian Basescu.

"Pe la sfarsitul lui 2003 sau inceputul lui 2004 a avut loc o faimoasa intalnire la Palatul Victoria intre Adrian Nastase si Traian Basescu; obiectul discutiei a fost o propunere de fuziune intre PSD si PD(...). Cel care a mijlocit intalnirea, in calitatea sa de prefect al Bucurestiului, a fost Gabi Oprea.

Dupa ce Basescu a iesit din cabinetul lui, Gabi l-a condus politicos pana la masina, dar s-a intors la noi cu o figura bulversata, si ne-a povestit ca inainte sa plece primarul general s-a intors spre el si i-a suierat printre dinti 'o sa vedeti voi ca o sa va arestez eu pe toti!'", isi incepe co-presedintele USL articolul.

Ponta sustine ca s-a amuzat copios atunci, "considerand gestul lui Base inca o bravada de bufon, in stilul lui, dar toti ceilalti pareau ingrijorati, departe de a impartasi optimismul meu. S-a dovedit ca au avut ei dreptate".

Presedintele PSD scrie ca, in 2005, actualul sef al statului si-a pus in aplicare amenintarile.

"Gabi Oprea, numit in campanie 'seful mafiei personale a lui Adrian Nastase', a fost haituit mai mult de un an cu tot felul de povesti. Cred ca impacarea lui cu Basescu a intervenit abia in 2009, dupa ce a fost numit ministru de interne, evoluand ulterior in directia cunoscuta", continua pesedistul.

Pe urma, scrie Ponta, a aparut "acea mascarada judiciara in care Dinu Patriciu era fugarit pe langa zidurile Tribunalului si prezentat de Basescu si ai lui ca marele criminal al tarii". "Recunosc ca nu as fi pariat nici macar 1 leu pe ideea ca, in 2011, Patriciu ii va face declaratii de iubire celui care se chinuia sa-l aresteze", admite liderul PSD.

Scene marca "'Basewood'"

Acesta aminteste si de un episod din 2009, cand a asistat "la alta sceneta judiciara marca 'Basewood'", de data aceasta cu Gigi Becali in rol principal.

"Dar iata ca a venit si 2010-2011, iar consilierii PNG din Bucuresti sunt cei mai devotati aliati ai PDL-ului condus de dna Udrea, iar Becali personal se duce sa-i pupe condurul lui Sorin Blejnar, noul "om pentru treburile murdare" al lui Basescu! Ma rog, incurcate sunt caile fotbalului", isi continua Ponta postarea, intitulata "aresteaza-ma sa te iubesc".

Liderul PSD face o trecere in revista si a arestarii lui Dan Diaconescu ori a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu. Totodata, Ponta aminteste de "episodul de colectie cu Corneliu Vadim Tudor", si de scandalul pe care l-a facut acesta la evacuarea din sediul PRM.

"Sa pui toata propaganda sistemului impotriva unor adversari, sa-i arestezi, sa-i convertesti la 'dreapta religie basista' si sa-i prezinti apoi ca aliati ai tai de nadejde - e o strategie nu doar imorala si ilegala, dar care poate aduce avantaje pe termen scurt", apreciaza co-presedintele USL.

Ponta subliniaza ca "daca Basescu si-a calculat ca va reusi sa ma bage si pe mine intr-un serial din filmul lui favorit, insemna ca a imbatranit rau si e mai usor de invins decat credeam".

"Acum ma pregatesc pentru anul 2012 - anul cel mai spectaculos pentru ca, probabil, e ultimul din superproductia 'Aresteaza-ma sa te iubesc' a vestitei case 'Basewood'. Iar cand se termina ultimul episod, cred ca trebuie sa ne mai apucam si de munca!", conchide liderul PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#ponta arestari basescu, #Patriciu Basescu, #ponta basewood arestari , #presedinte PSD