Ponta: Dezbaterea cu "ba p-a ma-tii" gen Basescu ne-a adus in acest hal

Autor: Ana Ilie
Duminica, 10 Octombrie 2010, ora 22:47
3662 citiri
Ponta: Dezbaterea cu "ba p-a ma-tii" gen Basescu ne-a adus in acest hal

Presedintele PSD, Victor Ponta, a detaliat masurile economice elaborate de partidul sau pentru scoaterea Romaniei din criza si si-a exprimat speranta ca politica de tipul "ba p-a ma-tii", initiata, spune el, de presedintele Traian Basescu, va fi inlocuita de un "nivel acceptabil in politica".

Invitat la Realitatea Tv, Ponta a facut o pledoarie pentru decenta in politica, pornind de la schimbul de cuvinte grele pe care l-a avut cu presedintele Basescu in ultimele saptamani. "Dezbaterea cu "ba p-a ma-tii" gen Basescu ne-a adus in acest hal...Nu cred ca domnul Basescu intelege de alt limbaj, eu regret ca am ajuns acolo.

Nici macar cand vorbeste de decenta, domnul Basescu nu poate sa spuna domnul Ponta si domnul Antonescu, vorbeste ca un mitocan, Ponta, Antonescu. Vreau sa remarcati nivelul inacceptabil la care domnul Basescu a dus discursul, cu stema si steagul Romaniei in spate", a spus el.

"Nu pot decat sa-mi doresc sa mai salvam ce mai e de salvat si sa revenim la un nivel acceptabil in politica", a subliniat pesedistul, adaugand despre Basescu: "Sincer, il privesc ca pe un personaj al trecutului de care vreau sa uitam cat mai repede".

In ceea ce priveste redresarea economica si revenirea Romaniei la "nivelul acceptabil" de care amintea, Ponta a tinut sa precizeze ca "ce tine de opozitie facem. Ceea ce lumea asteapta de la mine, Victor Ponta si PSD, este daca standardele pe care le avem acum le vom respecta si cand venim la putere. Unu: sunt Victor Ponta si fost procuror. Doi: am invatat intre timp, dupa ce am iesit de la guvernare".

"Sunt absolut convins ca Romania are nevoie de un nou tip de societate, cel care il va gasi va modela o noua Romanie, eu imi doresc sa-l gaseasca PSD-ul, da'...", si-a exprimat speranta Ponta.

Despre economie in stilul PSD

"Vreau sa vb de masurile economice care sper ca vor afecta in bine sau poate in rau viata tuturor...Sunt cateva principii care nu stiu daca sunt foarte ideologice. Unu, trebuie sa gasim un sistem de dezvoltare economica pe un termen mediu si lung pentru ca actualul sistem nu face decat sa ne saraceasca si sa ne indatoreze mai tare. Doi, conceptia noastra este ca putem sa relansam aceasta societate, solutia magica este crearea locurilor de munca - insa asta e mai complicat. Trei, poti sa ai mai multi cotizanti cu taxe mai mici. Si patru, orice loc de munca aduce plusvaloare la ce noi avem nevoie", a inceput Ponta sa enumere primele din cele 20 de masuri economice elaborate de PSD pentru scoaterea Romaniei din criza.

Liderul PSD a mai vorbit despre un "sistem de absorbtie a fondurilor europene, inspirat din modelele tarilor din est, modelul polonez inseamna reducere/simplificare la proceduri, bonusuri la finalizarea prioectului, asigurarea finantarii anuale; Standarde de rentabilitate la investitii- in acest moment, pentru fiecare euro investit de stat, standardul de rentabilitate este de 0,7 euro, pentru ca investim spre exemplu in podul care nu duce nicaieri etc.".

"Impozitul pe profit poate sa ramana la 16% cu conditia scutirii la impozitul reinvestit", a mai spus Ponta.

Despre ce se intampla in interiorul PSD

In ceea ce priveste invitatia presedintelui Basescu, de a se prezenta la Cotroceni luni pentru discutii, liderul PSD a subliniat ca nu poate sa anunte daca partidul sau se va prezenta sau nu: " Asa cum am fost invatat eu in partidul meu, decizia asta nu o iau singur".

"Am fost acuzat, cateodata pe drept, ca sunt imatur...nimeni niciodata nu m-a acuzat de coruptie, cu atat mai mult de acum incolo nu ma vor acuza", a subliniat Ponta.

Intrebat daca a avut ceva de-a face cu alegerea socrului sau, Ilie Sarbu, in fruntea grupului PSD din Senat, Ponta a tinut sa sublinieze ca si-ar fi dorit pe altcineva in acea functie, cineva mai tanar. "Mi-as fi dorit daca puteam sa discut cu colegii mei asa cum am vorbit la Camera Deputatilor, sa alegem o persoana mai tanara. Domnul Sarbu nu l-am adus eu in politica, dar a obtinut cele mai multe voturi intr-un grup pe care il cunosc foarte putin, grupul senatorial. Sigur, experienta domnului Sarbu poate ca a contat foarte mult...pe domnul Sarbu l-am gasit in politica si il respect ca politician".

De ce nu exista lupte in interiorul PSD in acest moment? "Eu le-am propus un fel de pact in 20 februarie colegilor mei, stabilim un drum si mergem pe drumul ala, nu ne luptam intre noi...se cheama instinctul unui partid, haide ca suntem pe drumul bun, instinctul unui partid mare", a explicat liderul PSD.

Citește și:
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Europarlamentarul Corina Creţu, fost comisar european, afirmă că, având în vedere că toate etapele care presupuneau implicarea autorităţilor europene în realizarea spitalelor regionale din...
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Ministrul Energiei Virgil Popescu a transmis luni seară, 5 decembrie, că nu va fi introdusă ”nicio taxă”. ”Prin aşa zisa taxă, care de fapt nu există, cei de la USR şi AUR au...