Ponta: Epopeea domnului Voiculescu e foarte bine cunoscuta

Luni, 28 Ianuarie 2013, ora 22:21
4846 citiri
Ponta: Epopeea domnului Voiculescu e foarte bine cunoscuta
Foto: Digi24

Victor Ponta nu crede ca demisia lui Dan Voiculescu din Senat afecteaza imaginea USL si afirma ca acesta nu avea nevoie de acordul celor doi lideri USL ca sa demisioneze.

Intrebat luni seara, la Digi24, daca acest episod va avea efecte negative asupra imaginii USL, premierul a raspuns: "Nu, nu cred. Epopeea, nu doar judiciara, a domnului Voiculescu e foarte bine cunoscuta. Nu era nevoie de acordul meu sau al domnului Crin Antonescu sa demisioneze. Prin aceasta demisie, dosarul se va judeca la o instanta inferioara, conform competentei".

Victor Ponta a precizat ca nu doreste sa se mai pronunte pe acest caz, dupa ce afirmatiile facute anterior au fost gresit interpretate in presa.

"E o epopee in care orice spun e interpretat invers. Nu am fost niciodata vreun fan al domnului Voiculescu (...) E viata domniei sale, nu e o decizie politica. Nu era cazul sa imi ceara mie voie", a mai punctat Ponta.

Premierul a adaugat insa ca are o opinie legata de un "repros" pe care l-a facut "cu toata buna credinta".

El a reamintit ca sunt 7-8 luni de cand a depus sesizari oficiale in legatura cu Hidroelectrica, Posta Romana sau CNAS. "Nu mai vorbesc de simple acuzatii politice, ci de dosare transmise catre Parchet. Nu stim absolut nimic!", a spus premierul, reamintind inclusiv de "faimosul caz Blejnar", care "a fost plimbat" pe la DNA.

"Senzatia este ca nu se face dreptate", a spus premierul, aratandu-se nemultumit de faptul ca in acest mod nici nu se recupereaza prejudiciile aduse statului si se "perpetueaza o idee foarte raspandita: ca nu pateste nimeni nimic".

Dan Voiculescu si-a depus luni demisia din Senat, la 6 zile de la depunerea juramantului, amanata aproape o luna de zile.

Fondatorul PC a sustinut ca renunta la imunitate si se pune astfel la dispozitia justitiei, dar el nu beneficia de nicio imunitate, pentru ca procesul ajunsese in faza in care urma sa se dea un verdict, nicidecum sa se decida retinerea, perchezitia sau arestarea conservatorului.

In schimb, dupa demisie dosarul lui Voiculescu va fi din nou transferat la tribunal, de la Inalta Curte, unde se afla in faza finala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Ponta Voiculescu demisie Senat , #presedinte PSD