Ponta era sa-si piarda scaunul de presedinte la propriu, nu doar la figurat

Duminica, 11 Octombrie 2015, ora 20:08
3821 citiri
Ponta era sa-si piarda scaunul de presedinte la propriu, nu doar la figurat
Foto: site PSD (Arhiva)

Victor Ponta a fost cat pe ce sa isi piarda scaunul de presedinte al Partidului Social-Democrat din biroul sau aflat in sediul central, din Bd. Kiseleff, obiectul fiind vizat de creditorii veniti sa execute silit partidul.

Incidentul s-a petrecut inainte ca Ponta sa renunte la functia de presedinte, a dezvaluit deputatul Mircea Draghici, trezorierul PSD.

"Unii au incercat sa execute si bunuri mobile si au crezut ca in a executa scaunul presedintelui partidului inseamna un titlu de glorie", a declarat Draghici pentru Digi24.

Datoriile acumulate de PSD, cel mai mare partid din Romania, se ridica in prezent la 7 milioane de euro.

Anuntul a fost facut de Mircea Draghici inca din luna august.

"In 2010, cand am fost investit trezorierul partidului, aveam datorii de peste 10.500.000 de euro, ramase din campaniile electorale precedente, astazi, datoriile sunt, cum se poate vedea pe site-ul ANAF, undeva la 7 milioane de euro, unde 1 milion de euro este contravaloarea sediului din Kiseleff 10, pe care urmeaza sa il achizitionam", explica atunci deputatul Mircea Draghici, citat de Mediafax.

Deputatul PSD a mai afirmat ca PSD avea instituita o singura poprire pe cont, spre deosebire de anul 2010, cand partidul a avut 9 popriri.

"Din pacate, sunt executori judecatoresti care, in opinia noastra, respecta mai putin legea. De aceea am fost nevoiti sa face sesizari penale in unele din cazuri. Judecata pe fond ne-a dat dreptate, le-am deblocat, dar in continuare alti executori vin de la o zi la alta pe filiale din tara si se inscriu pe conturile noastre de la centru, pentru ca le este mai usor, ca sa ne popreasca veniturile. Este putin dificila activitatea in felul acesta si incercam pas cu pas sa le rezolvam pe toate", preciza trezorierul PSD.

Dupa ce va fi ales presedinte cu puteri depline, Liviu Dragnea va trebui sa ia decizii si cu privire la rezolvarea problemelor financiare ale PSD.

PSD isi alege presedintele: Dragnea, singurul candidat

Peste 530.000 de membri PSD isi aleg astazi presedintele partidului prin vot universal, Liviu Dragnea fiind singurul candidat. Rezultatele scrutinului vor fi validate oficial la Congresul organizat duminica viitoare.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Ponta scaun creditori PSD, #datorii PSD, #PSD executat silit , #presedinte PSD