Ponta: Facem alegeri pentru presedintia CN al PSD cand va putea candida Nastase

Joi, 26 Septembrie 2013, ora 15:26
1390 citiri
Ponta: Facem alegeri pentru presedintia CN al PSD cand va putea candida Nastase

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, ca alegeri pentru functia de presedinte al Consiliului National al PSD vor fi facute doar atunci cand Adrian Nastase, cel care a detinut aceasta functie, va avea drepturi electorale si va putea candida din nou.

Intrebat daca la Consiliul National din 8-9 noiembrie se vor face alegeri si pentru presedintia acestei structuri, Ponta a raspuns: "Nu facem. E o decizie a noastra politica. Functia i-a apartinut domnului Adrian Nastase si nu facem alegeri pentru aceasta functie pana cand domnul Nastase va avea din nou drepturile electorale si va putea candida din nou".

Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat, joi, in debutul sedintei BPN, la care presa a avut acces, ca in perioada 8-9 noiembrie se va reuni Consiliul National al PSD.

"Vorbim despre calendarul nostru de evenimente care inseamna Conferinta Organizatiei de Femei, a Organizatiei de seniori, conferinta TSD si pe data de 8-9 noiembrie - Consiliul National anual. Sa dam drumul la organizare, ca sa stabilim si ce discutam la aceste reuniuni importante. Trebuie sa luam cateva teme in discutie - si parlamentare, si guvernamentale, si politice", a spus Ponta.

Functia de presedinte al Consiliului National al PSD a fost detinuta de Adrian Nastase. Dupa condamnarea acestuia, functia a ramas vacanta pana cand Nastase va putea reveni in acest post. Lui Adrian Nastase i-au fost suspendate pentru doi ani drepturile electorale, cand a fost condamnat la inchisoare, in iunie 2012.

In 18 martie acest an, in ziua in care Adrian Nastase a fost eliberat din inchisoare, presedintele PSD, Victor Ponta, a fost intrebat, daca functia de presedinte al Consiliului National va fi pastrata pentru Nastase, el aratand ca a sustinut, alaturi de alti colegi din partid, intotdeauna acest lucru si ca nu vor fi facute alegeri pentru aceasta functie.

Ponta mai spunea ca revenirea lui Adrian Nastase in PSD se va face in conformitate cu prevederile Legii partidelor politice si ale hotararii judecatoresti date in cazul acestuia.

"Noi nu putem face derogari de la lege in partid. Ce putem adopta sunt decizii politice, iar decizia de a pastra vacanta functia de presedinte al Consiliului National e politica. Nimeni nu ne poate obliga sa facem alegeri pentru ea", spunea Ponta.

Ponta mentiona ca va discuta personal cu Adrian Nastase despre revenirea acestuia in PSD si despre ceea ce va dori sa faca acesta in politica.

La Congresul PSD din 19-20 aprilie nu s-au facut alegeri pentru functia de presedinte al Consiliului National.

Citeste si:
ALDE îl invită pe Orban să se înscrie în partid: „Locul liberalilor adevărați este aici. Susținătorii lui Traian Băsescu au pus stăpânire pe PNL”
ALDE îl invită pe Orban să se înscrie în partid: „Locul liberalilor adevărați este aici. Susținătorii lui Traian Băsescu au pus stăpânire pe PNL”
Președintele Consiliului Național al ALDE Cristian Dima a lansat vineri, 17 septembrie, o invitație către liderul PNL Ludovic Orban să se înscrie în ALDE în cazul în care va pierde...
Ce spune președinta Senatului despre un eventual guvern minoritar. ”Așa speculații nu fac bine României”
Ce spune președinta Senatului despre un eventual guvern minoritar. ”Așa speculații nu fac bine României”
Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat, vineri, că USR PLUS nu va sprijini un guvern minoritar, menţionând că experienţa României cu astfel de guverne este una "proastă"....
Sursa: MEDIAFAX