Ponta: Guvernul se foloseste de eliminarea subventiilor la caldura in scopuri electorale (Video)

Luni, 29 August 2011, ora 13:34
1818 citiri
Ponta: Guvernul se foloseste de eliminarea subventiilor la caldura in scopuri electorale (Video)

Presedintele PSD, Victor Ponta, a criticat decizia Guvernului de a elimina subventiile la caldura in aceasta iarna, sustinand ca este doar o modalitate prin care primarii PDL vor primi mai multe fonduri de la bugetul de stat.

"Zilele acestea, probabil mizand pe faptul ca opinia publica este ocupata cu alte lucruri, cum ar fi nunti sau concedii, guvernul a anuntat eliminarea subventiilor la incalzire, transformarea acestora intr-un fel de ajutoare sociale. Ne opunem acestor masuri. Practic, din 1,4 milioane de familii, doar 300.000 dintre ele vor beneficia de subventii", a spus Ponta, in cadrul unei conferinte de presa organizate dupa sedinta USL de luni.

In opinia lui Victor Ponta, primarii PDL vor primi bani pentru achitarea ajutoarelor sociale, in timp ce cei care apartin USL, nu.

"Solutia adoptata de Guvernul Boc este una suta la suta politica. Primarii USL se vor trezi in imposibilitatea de a asigura incalzirea si apa calda in aceasta iarna. Pe de alta parte, primarii PDL vor primi bani de la bugetul de stat. Guvernul Boc se foloseste astfel de eliminarea subventiilor ca un element de lupta in campania electorala. Este o masura politica, inoportuna, care va aduce un milion de familii in pragul disperarii", a spus Victor Ponta.

Vezi cine si cat va primi ajutor de la stat pentru factura la caldura

Sebastian Lazaroiu a fost atacat din nou de catre liderul USL, acesta afirmand ca "ministrul Muncii habar nu are ce inseamna ajutoare sociale, cum trebuie ele date, cum se fac dosarele. El are misiunea stricta de a ataca USL", a spus Ponta.

In plus, presedintele PSD a mai criticat blocarea posibilitatii valorificarii certificatelor de emisii de carbon, amintind ca, in 2009, atunci cand Romania s-a aflat in aceeasi situatie, s-au pierdut fonduri in valoare de trei miliarde de euro.

Crin Antonescu: Nu suntem de acord cu comasarea alegerilor

Dupa sedinta USL, liderul PNL, Crin Antonescu, a reiterat decizia aliantei de a nu fi de acord cu amanarea alegerilor locale pentru comasarea lor cu cele parlamentare.

"Nu acceptam incercarea de a amana alegerile locale. Nu exista niciun fel de motiv, o astfel de propunere nu genereaza decat instabilitate si dezordine si, atata vreme cat Constitutia precizeaza durata mandatului alesilor locali, nu exista nici un motiv pentru ca alegerile locale sa se amane.

Din punctul de vedere al USL, suntem impotriva comasarii alegerilor, sunt tipuri de alegeri diferite, mize diferite pentru alegatori, iar comasarea lor sub orice pretext, inclusiv sub cel populist al economiei bugetare, este respins categoric de catre noi. Oamenii au dreptul sa aleaga in cunostinta de cauza pe cei care ii reprezinta la nivel local dar si in forul legislativ al tarii", a spus Crin Antonescu.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...