Ponta ii cere lui Morar sa fie audiat mai repede

Miercuri, 27 Iulie 2011, ora 21:18
1705 citiri
Ponta ii cere lui Morar sa fie audiat mai repede

Presedintele PSD, Victor Ponta, ii cere procurorului sef al DNA, Daniel Morar, sa dispuna sa fie audiat cat mai repede in legatura cu presupusa lui implicare in dosarul Turceni Rovinari si il roaga sa nu tergiverseze rezolvarea si sa ii comunice solutia, chiar daca nu are nicio calitate procesuala.

Cererile catre Daniel Morar i-au fost adresate de Victor Ponta pe blogul personal, dupa ce presedintele PSD a aflat ca procurorul il citeste.

Liderul social-democrat ii transmite procurorului ca nu a avut nicio relatie cu Complexurile Energetice Turceni si Rovinari, asa cum nu a fost niciodata asociat la Societatea "Sova si asociatii", el desfasurandu-si activitatea ca persoane fizica autorizata, deci nu are cum sa fie implicat in acest dosar.

De asemenea, Victor Ponta precizeaza ca, in perioada 2007-2008, nu a avut alta calitate oficiala decat aceea de deputat PSD, deci in Opozitie; si nu a purtat niciodata vreo discutie despre Complexurile Turceni si Rovinari cu un reprezentant al PNL sau PDL (partide aflate la guvernare) nici cu alt reprezentant al Ministerului Economiei sau al AVAS.

"Nu am cunoscut detalii despre contractele de consultanta juridica ale CE Turceni si Rovinari, desi eram deputat in judetul Gorj in care se afla cele doua, dintr-un motiv foarte simplu - contractele respective au fost negociate si incheiate la Bucuresti la sediul Ministerului Economiei, respectiv AVAS - ca probatoriu va rog sa solicitati respectivele contracte de la cele doua institutii publice", mai noteaza liderul PSD.

Victor Ponta reaminteste ca l-a criticat pe liderul PDL Ionel Mantog pentru faptele de coruptie de care este banuit in acest dosar.

Ponta neaga ca ar fi primit sponsorizari pentru raliuri de la Dan Sova

In ceea ce priveste acuzatiile legate de colegul sau de partid Dan Sova, liderul social democrat sustine ca nu a primit niciodata de la acesta vreo suma de bani ca sponsorizare pentru raliuri sau pentru alte activitati.

"Am primit cateva luni spre folosinta un autoturism marca Mitsubishi pe care insa l-am cumparat in baza unui imprumut facut la BCR Leasing si pe care il platesc lunar pana in 2013 - ca probatoriu va rog consultati declaratia mea de avere si va pun la dispozitie contractul de leasing. Nu puteam sa primesc vreo sponsorizare pentru activitatea sportiva de raliuri in 2007 din simplul motiv ca in acel an nu am fost inscris in Campionatul National de Raliuri! Am participat la doua curse ca invitat pe masina de deschidere, ceea ce nu necesita bani! - ca probatoriu va rog sa accesati pagina de web a Federatiei Romane de Automobilism Sportiv (www.fras.ro).

De asemenea, in anul 2008 nu am avut nevoie de sponsorizare pentru raliuri deoarece am participat la Cupa Dacia cu un autoturism Dacia Logan, aflat chiar si acum in proprietatea societatii care reprezinta Dacia in Cluj - ca probatoriu rog consultati tot www.fras.ro si reprezentanta Dacia din Cluj", mai noteaza acesta pe blog.

Victor Ponta acuza ca angajatii ANAF nu i-au pus la dispozitie actul de control in legatura cu verificarea facuta in urma unor contracte de sponsorizare, de aceea va face o notificare oficiala, iar cand va primi documentul il va inmana DNA.

"In data de 26 iulie biroul de presa al ANAF a convocat cativa jurnalisti si le-a comunicat "pe surse" ca in circa 2 ore vor sesiza oficial DNA privind implicarea mea in sponsorizari ilegale de la Turceni si Rovinari, iar dupa cateva ore numitul Blejnar Sorin a iesit in declaratii oficiale retractand ceea ce purtatorul sau de cuvant spusese mai devreme si aratand ca nu exista o plangere fata de Victor Ponta.

Avand in vedere cele declarate de mine mai sus, Domnule Procuror Sef, cu tot respectul pe care il port institutiei pe care o reprezentati, va solicit sa cereti procurorului de caz sa ma audieze pentru a da si in fata sa declaratia de mai sus, in vederea aflarii adevarului si a tragerii la raspundere penala a celor vinovati", mai scrie liderul social democrat.

Ponta vrea sa faca plangere penala impotriva lui Basescu si Blejnar

Ponta il mai roaga pe Daniel Morar sa ia toate masurile legale care se impun pentru ca aceasta cauza sa nu se tergiverseze; sa ii comunice solutia chiar daca nu am nicio calitate procesuala.

"Intentionez ca solutia dvs. sa o folosesc ca mijloc de proba in plangerile penale pe care le voi face pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si fals in declaratii comise de numitii Basescu Traian si Blejnar Sorin", anunta presedintele PSD.

Victor Ponta considera ca procurorul sef il va ajuta "in demersul sincer al consolidarii statului de drept in Romania, pedepsind persoanele care abuzeaza de functiile trecatoare si folosesc institutiile publice in interes personal si pentru prigonirea adversarilor politici".

I.U.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum a reacționat Diana Șoșoacă atunci când un carabinier i-a cerut să oprească live-ul
Cum a reacționat Diana Șoșoacă atunci când un carabinier i-a cerut să oprească live-ul
Senatoarea Diana Iovanovici Șoșoacă este tot timpul pregătită să înregistreze cu telefonul ei și să facă un live. Așa s-a întâmplat și cu ocazia vizitei pe care Diana Șoșoacă a...
Rareș Bogdan, atac la adresa lui Nicușor Dan: "A eșuat, este un manager execrabil. Nu a venit cu nimic pentru București"
Rareș Bogdan, atac la adresa lui Nicușor Dan: "A eșuat, este un manager execrabil. Nu a venit cu nimic pentru București"
Prim vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, a vorbit, sâmbătă seara, pe tema candidatului pe care PNL îl va propune pentru Primăria Capitalei. Acesta a dat exemple de primari apreciați, în...
#Victor Ponta Daniel Morar, #Ponta audiere DNA, #Ponta citat DNA , #presedinte PSD
Comentarii
Poza mc.iohmaain
mc.iohmaain
rank 1
Poza sanziana
sanziana
rank 5
Ponta trece in mod audio; pe cand si video?