Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ponta ii raspunde lui Basescu: Nu mi-a trecut niciodata prin cap sa candidez la Primarie

Luni, 01 Noiembrie 2010, ora 22:16
1988 citiri
Ponta ii raspunde lui Basescu: Nu mi-a trecut niciodata prin cap sa candidez la Primarie
Foto: B1TV

Liderul PSD, Victor Ponta, i-a raspuns dupa mai bine de o luna presedintelui Traian Basescu, care il acuzase la B1 TV ca a venit "pres" la el sa ceara ajutor ca sa ajunga primar in Bucuresti.

Ponta a declarat luni seara ca, in cadrul intalnirii pe care a avut-o cu Traian Basescu, intalnire despre care actualul sef de stat a spus ca pesedistul venise sa ii ceara ajutorul pentru candidatura la Primarie, nu s-a discutat despre politica si ca "nu mi-a trecut niciodata prin cap sa candidez la Primarie si nici nu voi candida in 2012".

Comparandu-l initial cu "o maimutica", seful statului l-a acuzat atunci pe Ponta ca, in 2008, ar fi "venit pres" in biroul prezidential pentru a-si negocia sustinerea la Primarie.

"Omul asta a venit pres la mine in birou, acest Victor Pointa, cum au mai venit si altii si ma intreba: m-ati putea sprijini in competitia pentru alegerile de la Primaria Capitalei? Raspunsul meu a fost: nu ca nu ai sanse. In 2008, era la mine in birou, nu in alta parte. La mine in birou acest Ponta, care astazi vitupereaza, era ca un pres care ma intreba ar fi bine sa candidez, m-ati putea sprijini? I-am zis: nu candida ca nu ai sanse, dandu-i de inteles ca nu sunt dispus sa-l sprijin", a spus atunci Basescu.

Traian Basescu, atac furibund la Victor Ponta

Desi nu a evocat motivul intalnirii, la care a participat impreuna cu sotia, Victor Ponta a tinut sa precizeze, luni seara, tot la B1TV, ca "nu avea nicio treaba cu Primaria" si nici cu politica.

Nu candideaza la Cotroceni in 2014

De altfel, el a mentionat ca nici la presedintie nu crede ca va candida. "PSD trebuie sa stea mult in Opozitie, sa se curete de mostenirea Basescu", a subliniat liderul pesedist.

"Nu cred ca cu mine se va bate Crin Antonescu in 2014. In primul rand, proiectul meu politic e sa aduc PSD-ul sa vina cu un proiect de noua societate, o societate social democrata care va tine patru ani, opt ani, 12 ani, asta oamenii vor decide. Simt ca e nevoie de asa ceva", a spus el.

"Doi, sunt un om tanar care pot sa fac foarte mult pentru partidul meu si eventual pentru guvernul partidului meu. Trei, daca Crin Antonescu are sanse sa castige in 2014 o sa ma bucur. Eu imi doresc un social democrat care sa fie presedinte si am destui colegi care sa fie presedinti foarte buni. Dar oricum oricine va fi mai bun ca Traian Basescu si oricine va avea mult de munca sa scoata Romania din aceasta prapastie. Eu sunt dispus alaturi de multi oameni sa particip la acest proiect", a mai declarat presedintele PSD.

Victoria are multi parinti, infrangerea e orfana

Legat de esecul motiunii de cenzura, Ponta a declarat ca a avut ce invata, mentionand ca "parlamentarii si nu numai au ramas cu acelasi stil romanesc: daca il omori pe Basescu, venim si noi, daca nu, nu". "Am fost singurul care am vrut motiune de cenzura si imi asum", a mai spus el. "Victoria are multi parinti, infrangerea e orfana", a exclamat el.

Intrebat daca are incredere in Crin Antonescu, Ponta a replicat ca are "perfecta incredere ca obiectivul comun", democratia, "e mai important decat ceea ce ne desparte". "Exista si un tip de concurenta din care am incercat sa ies si cred ca va iesi si el". Altfel, "toti pesedistii si penelistii au votat motiunea de cenzura", a tinut el sa remarce.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Victor Ponta intalnire Basescu, #Ponta candidatura Primarie, #Ponta candidatura presedintie, #Ponta Antonescu, #Ponta esec motiune cenzura , #presedinte PSD
Comentarii
Poza T. basilic
T. basilic
rank 5
Suntem convinsi ca nu ti-a trecut asta prin cap, caci nu-ti trece nimic, nici macar un glonte, caci cine strica un cartus pe tine ?! Nici macar un flit, un stuchit, un huideo, un cshioa urâcioaselor, o guma de chiiloti intinsa decisiv intre ochii tai de