Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ponta ii scrie iar lui Ungureanu - afla despre ce

Vineri, 09 Martie 2012, ora 16:04
1570 citiri
Ponta ii scrie iar lui Ungureanu - afla despre ce
Foto: Arhiva/Ziare.com

Liderul PSD Victor Ponta i-a adresat o noua scrisoare premierului Ungureanu, referindu-se de aceasta data la politizarea numirilor din administratie sau nevoia de curatenie din vami.

"Politizarea numirilor din administratie este o tema extrem de serioasa, care sta la originea lipsei de eficienta sau chiar a coruptiei unor zone importante din administratie.

Cel mai recent caz, aparut in contextul socantului caz de impuscaturi in plina strada la un coafor din Bucuresti, se refera la numirile din Politia Romana, care sufera de acelasi pacat al politizarii.

Chiar in aceste zile, Liviu Popa, seful Politiei Romane, a reclamat faptul ca numirile in politie sunt politice si a anuntat ca a prezentat concluziile sale cu privire la Politia Capitalei inca din ianuarie. Efectul politizarii duce la drame si tragedii, pentru ca eficienta Politiei scade atunci cand in functii executive sunt numiti oameni pe criterii politice si nu pe criterii de competenta", se arata in scrisoarea pe care Victor Ponta a publicat-o si pe blogul personal.

Co-presedintele USL spune ca sunt necesare verificari cu privire la modul in care s-au facut numiri politice in trecut, precum si garantii cu privire la blocarea politizarii pentru perioada care urmeaza, cu atat mai mult cu cat vorbim de un an electoral.

De asemenea, Ponta ii mai spune premierului ca este tot mai mare nevoie de actiuni de curatenie in sistemul vamal din Romania.

"Sunt mult prea multe zone neclare atat in ceea ce priveste activitatea sefului ANAF, care are o legatura directa (conform mai multor surse publice) cu fenomenele de coruptie din vami, cat si in ce priveste activitatea sindicala din Vami.

Ponta, un nou atac la Ungureanu - vezi ce ii reproseaza

Atat pentru consolidarea acestei institutii, cat si pentru eliminarea oricaror suspiciuni de coruptie, este nevoie de demararea unor anchete credibile, care sa se refere la toate aceste zone. Fara astfel de actiuni, promisiuni sau deziderate legate de cresterea colectarii si combaterea evaziunii fiscale raman la nivel de declaratii demagogice", mai spune scrisoarea lui Ponta. El transmite premierului ca asteapta un raspuns cu privire la aceste probleme, "care necesita clarificari si masuri urgente".

Victor Ponta i-a mai trimis, in urma cu o saptamana, premierului Mihai Razvan Ungureanu o scrisoare deschisa prin care ii reproseaza faptul ca nu s-a prezentat la Consiliul European de la Bruxelles.

D.R.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ponta scrisoare Ungureanu, #coruptie vami Ponta Ungureanu , #presedinte PSD