Ponta ii scrie lui Basescu sa nu promulge Legea Pensiilor

Joi, 07 Octombrie 2010, ora 11:03
1868 citiri
Ponta ii scrie lui Basescu sa nu promulge Legea Pensiilor
Foto: Arhiva

Presedintele PSD, Victor Ponta, regreta dar accepta decizia Curtii Constitutionale privind Legea Pensiilor, dar il avertizeaza pe presedintele Traian Basescu ca daca nu va retrimite legea inapoi in Parlament se face partas la frauda si va suporta consecintele politice generate de aceasta situatie.

"In calitatea dumneavoastra de presedinte al Romaniei sunteti nu doar chemat, ci sunteti obligat sa vegheati la buna functionare a institutiilor statului. (...) Parlamentul este principala institutie a unui stat democrat, prin rolul sau reprezentativ larg.

Nu exista pericol mai mare pentru buna functionare a institutiilor statului decat ignorarea nerespectarii Legii, a furtului, in cadrul unei institutii precum Camera Deputatilor. Daca intr-un stat se accepta un astfel de abuz, atunci putem vorbi despre finalul de facto al statului de drept", se arata intr-o scrisoare trimisa de Ponta presedintelui Romaniei, remisa Ziare.com.

De asemenea, presedintele PSD considera ca e de datoria sefului statului sa faca "un gest de reala responsabilitate politica" si sa trimita Legea privind sistemul unitar de pensii publice inapoi la Parlament, pentru ca aceasta "sa fie votata prin respectarea procedurilor si a legii".

"Daca veti refuza sa luati o astfel de decizie - singura normala pentru respectarea legii - atunci veti deveni partas la furtul legislativ prin care Legea privind sistemul unitar de pensii publice a trecut de Camera anterior mentionata a Parlamentului. Ca atare, va veti asuma constient riscurile politice generate de aceasta situatie.

Domnule presedinte, Partidul Social Democrat este constient de faptul ca Romania are nevoie de o lege pensiilor si cunoaste conditionalitatile din Acordul cu Fondul Monetar International. Nici necesitatile Romaniei, nici FMI nu solicita insa adoptarea de acte normative prin frauda. Inainte de orice, partenerii externi isi doresc o Romanie in care statul de drept functioneaza, iar promulgarea unei legi adoptate printr-o frauda evidenta inseamna anularea principiilor statului de drept", se mai arata in scrisoarea citata.

Curtea Constitutionala a decis miercuri ca Legea Pensiilor este constitutionala, respingand sesizarile facute de PSD si PNL. Legea se afla in prezent pe masa presedintelui Traian Basescu, pentru promulgare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Ponta legea pensiilor, #Legea pensiilor promulgare, #Basescu promulgare legea pensiilor , #presedinte PSD