Ponta ii solicita lui Basescu sa-i ceara scuze regelui Mihai, in Parlament

Sambata, 25 Iunie 2011, ora 17:42
2901 citiri
Ponta ii solicita lui Basescu sa-i ceara scuze regelui Mihai, in Parlament
Foto: Realitatea TV

Liderul PSD Victor Ponta a anuntat sambata ca USL ii va cere presedintelui Traian Basescu luni, prin intermediul unei scrisori deschise, ca in discursul pe care il va tine in aceeasi zi in Parlament sa ii ceara scuze regelui Mihai pentru atacul de saptamana aceasta.

"Vom transmite luni o scrisoare, dupa sedinta USL, in care ii vom cere presedintelui sa se pronunte in legatura cu formarea comitetului tripartit, sa anunte foarte clar ca acest proiect de regionalizare este inghetat cel putin dupa alegeri si sa accepte ideea ca revizuirea Constitutiei trebuie sa se faca, dar de un parlament legitim(...)

Sunt un republican convins, dar, luni, domnul Basescu trebuie sa isi ceara scuze regelui Mihai in fata Parlamentului si un gen de scuze comunitatii internationale evreiesti", a declarat Victor Ponta la Realitatea TV.

Intrebat cum comenteaza decizia UDMR de a respinge varianta de reorganizare teritoriala avansata de presedintle Traian Basescu si de PDL, Victor Ponta a raspuns ca era convins inca de la consultarile de marti, de la Cotroceni, ca UDMR nu va accepta aceste propuneri si a comentat ca, astfel, Traian Basescu "s-a aruncat in gol, fara parasuta".

"A aruncat-o pe piata ca sa vada ce se intampla. Traian Basescu nu mai este cel dinainte care isi pregatea miscarile, nu mai are consilieri, daca te consulti numai cu doamna Udrea si cu doamna Anastase...", a comentat ironic Ponta.

La fel de critic a fost liderul PSD si la adresa UDMR, cu toate ca a invitat formatiunea maghiara alaturi de USL, in Opozitie.

"UMDR a spus 'suntem de acord cu USL ca nu trebuie sa desfiintam judetele, dar vrem la guvernare cu PDL ca ei ne dau in continuare mai mult'(...) Sa stiti insa ca cei de la UDMR isi doresc anticipate, cat mai repede, pentru ca partidul lui Tokes sa nu apuce sa se organizeze in teritoriu.(...)

De ce UDMR sta la guvernare? Au foarte multe avantaje. Daca locuiesti intr-o localitate la care primarul e de la UDMR, ai 136 de lei de locuitor, daca locuiesti in localitati unde primarul e de la PSD sau PNL, ai jumatate. Sunt multe alte avantaje pe care UDMR le are fiind la guvernare", a declarat Ponta, aratand si un grafic care sa ilustreze cifrele respective.

"Important este ca de acum incolo sa mergem exact pe proiectul USL de regionalizare, sutinut si de UMDR", a concluzionat Ponta.

Presedintele Traian Basescu se va adresa luni, incepand de la ora 15.00, plenului reunit al celor doua camere ale Parlamentului, pe teme precum revizuirea Constitutiei sau reorganizarea administrativa a tarii. Seful statului a trimis recent la Parlament proiectul de revizuire a Constitutiei pe care l-a propus, insotit de avizul Curtii Constitutionale, solicitand Parlamentului sa isi spuna propriul punct de vedere si sa puna in acord cele doua documente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Ponta Basescu regele Mihai, #Ponta UDMR , #presedinte PSD
Comentarii