Ponta ii solicita lui Basescu sa-i ceara scuze regelui Mihai, in Parlament

Sambata, 25 Iunie 2011, ora 17:42
2901 citiri
Ponta ii solicita lui Basescu sa-i ceara scuze regelui Mihai, in Parlament
Foto: Realitatea TV

Liderul PSD Victor Ponta a anuntat sambata ca USL ii va cere presedintelui Traian Basescu luni, prin intermediul unei scrisori deschise, ca in discursul pe care il va tine in aceeasi zi in Parlament sa ii ceara scuze regelui Mihai pentru atacul de saptamana aceasta.

"Vom transmite luni o scrisoare, dupa sedinta USL, in care ii vom cere presedintelui sa se pronunte in legatura cu formarea comitetului tripartit, sa anunte foarte clar ca acest proiect de regionalizare este inghetat cel putin dupa alegeri si sa accepte ideea ca revizuirea Constitutiei trebuie sa se faca, dar de un parlament legitim(...)

Sunt un republican convins, dar, luni, domnul Basescu trebuie sa isi ceara scuze regelui Mihai in fata Parlamentului si un gen de scuze comunitatii internationale evreiesti", a declarat Victor Ponta la Realitatea TV.

Intrebat cum comenteaza decizia UDMR de a respinge varianta de reorganizare teritoriala avansata de presedintle Traian Basescu si de PDL, Victor Ponta a raspuns ca era convins inca de la consultarile de marti, de la Cotroceni, ca UDMR nu va accepta aceste propuneri si a comentat ca, astfel, Traian Basescu "s-a aruncat in gol, fara parasuta".

"A aruncat-o pe piata ca sa vada ce se intampla. Traian Basescu nu mai este cel dinainte care isi pregatea miscarile, nu mai are consilieri, daca te consulti numai cu doamna Udrea si cu doamna Anastase...", a comentat ironic Ponta.

La fel de critic a fost liderul PSD si la adresa UDMR, cu toate ca a invitat formatiunea maghiara alaturi de USL, in Opozitie.

"UMDR a spus 'suntem de acord cu USL ca nu trebuie sa desfiintam judetele, dar vrem la guvernare cu PDL ca ei ne dau in continuare mai mult'(...) Sa stiti insa ca cei de la UDMR isi doresc anticipate, cat mai repede, pentru ca partidul lui Tokes sa nu apuce sa se organizeze in teritoriu.(...)

De ce UDMR sta la guvernare? Au foarte multe avantaje. Daca locuiesti intr-o localitate la care primarul e de la UDMR, ai 136 de lei de locuitor, daca locuiesti in localitati unde primarul e de la PSD sau PNL, ai jumatate. Sunt multe alte avantaje pe care UDMR le are fiind la guvernare", a declarat Ponta, aratand si un grafic care sa ilustreze cifrele respective.

"Important este ca de acum incolo sa mergem exact pe proiectul USL de regionalizare, sutinut si de UMDR", a concluzionat Ponta.

Presedintele Traian Basescu se va adresa luni, incepand de la ora 15.00, plenului reunit al celor doua camere ale Parlamentului, pe teme precum revizuirea Constitutiei sau reorganizarea administrativa a tarii. Seful statului a trimis recent la Parlament proiectul de revizuire a Constitutiei pe care l-a propus, insotit de avizul Curtii Constitutionale, solicitand Parlamentului sa isi spuna propriul punct de vedere si sa puna in acord cele doua documente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Emilia Șercan, despre comportamentul lui Adrian Cioroianu: "Grosolănie inimaginabilă" De ce spune că directorul BNaR ar trebuie să își dea demisia
Emilia Șercan, despre comportamentul lui Adrian Cioroianu: "Grosolănie inimaginabilă" De ce spune că directorul BNaR ar trebuie să își dea demisia
Emilia Șercan a explicat, într-un interviu acordat paginademedia.ro, că Adrian Cioroianu (directorul Bibliotecii Naţionale a României) a făcut publice materialele cerute spre consultare de...
"De ce își șterge Adrian Cioroianu comentariile cu iz interlop?" Ministrul Culturii, Raluca Turcan, prinsă în scandalul momentului
"De ce își șterge Adrian Cioroianu comentariile cu iz interlop?" Ministrul Culturii, Raluca Turcan, prinsă în scandalul momentului
ActiveWatch, Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociaţia pentru Tehnologie şi Internet - ApTI şi CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică solicită, într-o scrisoare deschisă...
#Ponta Basescu regele Mihai, #Ponta UDMR , #presedinte PSD
Comentarii