Ponta il ameninta cu suspendarea pe Basescu: Sa dea Dumnezeu sa scapam de el! (Video)

Joi, 23 Septembrie 2010, ora 12:44
6567 citiri
Ponta il ameninta cu suspendarea pe Basescu: Sa dea Dumnezeu sa scapam de el! (Video)
Foto: Antena3

Victor Ponta, presedintele PSD, i-a raspuns joi presedintelui Traian Basescu dupa ce l-a numit "maimutica", spunand ca seful statului a avut o reactie tipica "de securist, de corupt, de hot care e prins la furat" si l-a amenintat pe acesta ca daca va promulga Legea pensiilor in forma actuala va initia procedura de suspendare.

"Intregul scandal si reactiile de ieri au o singura cauza: au fost prinsi furand, este foarte clar ca Roberta Anastase nu a furat din proprie initiativa, ci la cererea lui Traian Basescu, stiind ca beneficiaza de protectia lui Traian Basescu, ceea ce sa si intamplat ieri. (...)

Basescu: Ponta trebuie sa faca frumos, ca maimutica, sa placa in partid

Vreau sa mai spun ca reactia lui Traian Basescu este o reactie tipica pentru vremurile pe care eu personal nu le-am prins, dar parintii mei le-au prins, de securist, de corupt, de hot care e prins la furat si care incearca sa arunce pe toti ceilalti responsabilitatea pentru faptele sale", a spus Victor Ponta, intr-o conferinta de presa.

Liderul PSD a tinut sa le si explice romanilor de ce Traian Basescu si Roberta Anastase au furat voturile la Legea Pensiilor.

"Vreau sa mai explic de ce Traian Basescu si Roberta Anastase au furat acele voturi: pentru ca prin acel text al legii, adoptat in mod fraudulos, punctul de pensie scade la 38-39%, deci pensionarilor le sunt furati 6% din pensii de Traian Basescu si Roberta Anastase. Femeile din Romania vor trebui sa munceasca pana la 65 de ani ca sa aiba dreptul la o pensie ceea ce e profund nedrept. Prin aceasta lege militarii sunt umiliti si mintiti, li s-a spus ca daca si-au servit tara vor avea pensii si un regim pe care-l merita.

Ponta reactioneaza la atacurile lui Basescu: Vrea sa ma traga in mocirla

Prin aceasta lege este desfiintat totul si Traian Basescu si Roberta Anastase au furat aceste voturi tocmai pentru a-i lovi si pe militari. Traian Basescu si Roberta Anastase au furat acele voturi pentru a-i sanctiona pe cei care se pensioneaza anticipat, dar nu pentru ca nu vor sa munceasca, ci pentru ca viata ii impiedica sa-si gaseasca un loc de munca, ca au lucrat in conditii grele si prin aceasta lege acesti oameni vor fi pedepsiti", a spus Victor Ponta.

Am iesit in strada la 17 ani impotriva lui Ceausescu, o sa ma lupt si la 38 cu Basescu

Ponta a amenintat ca daca Legea pensiilor va fi promulgata in forma actuala va cere sprijinul partidelor din Opozitie, dar si celorlalte partide din arcul guvernamental, pentru a initia procedura de suspendare a presedintelui, aratand ca daca la 17 ani a iesit in strada impotriva lui Ceausescu, o va face si la 38 impotriva lui Basescu.

"Am iesit la 17 ani in strada impotriva lui Ceausescu, cu atat mai mult la 38 de ani ma voi bate cu Traian Basescu. Nu o sa cad in capcanele securistice ale domnului Basescu, nu am sa ma scuz de nimic in fata lui Traian Basescu. Nu are dosare cu mine, nu are cu ce sa ma sperie, nu am nicio obligatie fata de el.

Basescu: Am certitudinea ca imi voi termina al doilea mandat

"Daca Traian Basescu va promulga legea adoptata prin frauda, Legea pensiilor, voi solicita conducerii PSD si PNL, PC, UDMR si minoritati sa incepem procedura de suspendare a presedintelui.

Daca Traian Basescu promulga legea va incalca art. 80, al. 2 din Constitutia Romaniei, o Constitutie pe care in mod mincinos Traian Basescu a jurat in urma cu 9 luni. Sa dea Dumnezeu ca de data aceasta sa scapam Romania de Traian Basescu", a conchis Ponta.

Citește și:
Deputatul PSD surprins în imagini intime cu un tânăr susține că nu el apare în poze și că nu-și dă demisia din Parlament: „Ăsta e punctul meu de vedere”
Deputatul PSD surprins în imagini intime cu un tânăr susține că nu el apare în poze și că nu-și dă demisia din Parlament: „Ăsta e punctul meu de vedere”
Deputatul Aurel Bălăşoiu a declarat duminică, 2 octombrie, la Antena 3, despre imaginile compromiţătoare care au fost difuzate în presă şi care au dus la excluderea lui din PSD, că nu...
George Simion își caută manifestanții la mitingul organizat în Piața Universității. Acuzațiile aduse de liderul AUR VIDEO
George Simion își caută manifestanții la mitingul organizat în Piața Universității. Acuzațiile aduse de liderul AUR VIDEO
Manifestanţii au început să se adune duminică, 2 octombrie, în Piaţa Universităţii, la mitingul de protest organizat de AUR. George Simion a anunţat că nu va rosti niciun discurs și...