Ponta il roaga pe Constantin sa-l sanctioneze pe Voiculescu - afla pentru ce

Luni, 03 Octombrie 2011, ora 23:48
2327 citiri
Ponta il roaga pe Constantin sa-l sanctioneze pe Voiculescu - afla pentru ce
Foto: Arhiva

Liderul PSD, Victor Ponta, a comentat luni, in mod ironic, absenta lui Dan Voiculescu de la votul din Senat pe motiunea simpla privind eliminarea subventiei la caldura, afirmand ca-l va ruga pe presedintele PC sa-l sanctioneze pe presedintele fondator.

Ponta a fost intrebat cum apreciaza absenta lui Dan Voiculescu de la votul din Senat pe motiunea simpla. "O sa-l rog pe domnul Daniel Constantin sa-l sanctioneze...", a replicat ironic liderul PSD.

"Faptul ca i-am batut la vot s-a facut prin mobilizarea tuturor senatorilor PSD si a senatorilor PNL, cu exceptia motivata a domnului Ghise. Important este ca noi la Senat nu suntem majoritari, dupa cum spune hartia, dar am obtinut o victorie simbolica, dar importanta, care arata ca parlamentarii nostri sunt seriosi si se bat", a mai comentat Ponta.

Plenul Senatului a respins luni, cu 66 de voturi "pentru", 62 de voturi "impotriva" si o abtinere, motiunea simpla a USL privind subventiile la incalzire, fiind nevoie de majoritatea senatorilor, 69, pentru ca aceasta sa fie aprobata.

La finalul votului, liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a tinut sa atraga atentia ca rezultatul denota faptul ca "Guvernul nu mai are majoritate in Senat".

In replica, liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu, a tinut sa explice ca rezultatul nu este o realizare a Opozitiei, deoarece in Senat raportul de forte este foarte strans, iar unii alesi au lipsit.

Motiunea USL privind eliminarea subventiei la caldura, respinsa de Senat

"A fost un numar mai mare de voturi din partea Opozitiei, dar motiunea a cazut. Regulamentul spune ca sunt necesare mai multe voturi, 69, dar spuneti ca e o premiera, e o realizare. Nu cred. Acest moment a mai fost in Senat, unde echilibrul este foarte strans", a spus Radulescu.

Mai mult, el a explicat ca acest echilibru este afectat si prin absenta unor senatori de la sedinte si sunt frecvente cazurile in care Puterea nu a putut sa adopte legi organice, dar nici Opozitia nu a reusit sa le respina. "Raportul acesta de forte continua", a subliniat Radulescu.

La randul sau, liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a afirmat ironic ca astfel de momente vor mai exista, dar pentru PDL vor fi "din ce in ce mai amare si din ce in ce mai dese".

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Ponta Constantin Vloiculescu, #Ponta motiune caldura , #presedinte PSD