Ponta: Joaca PSD si PNL "de-a guvernul" este neserioasa

Luni, 31 Mai 2010, ora 08:25
1634 citiri
Ponta: Joaca PSD si PNL "de-a guvernul" este neserioasa

Presedintele PSD Victor Ponta a declarat ca este o "joaca neserioasa" ca pesedistii si liberalii sa inainteze fiecare formula unui Guvern alternativ, deoarece "painea si cutitul" desemnarii unui premier este tot la presedintele Basescu.

"Joaca de-a Guvernul pe care-l are PSD-ul si Guvernul pe care-l are PNL-ul e o joaca neserioasa in acest moment. S-a intamplat ceva? Sunt alegeri maine si ne intreaba oamenii?

Iertati-ma, dar despre un Guvern, cu persoane, putem vorbi in momentul in care avem alegeri, nu in momentul in care ne jucam de-a Guvernul in curtea de la Kiseleff. Daca pica Guvernul, se va intampla s-a intamplat cand a mai picat: tot pe dl Boc o sa-l puna dl Basescu.

Ori poate ca majoritatea actuala isi pune alt prim-ministru", a declarat Ponta la Realitatea TV, reafirmand ca discutia despre un Guvern din umbra este inutila atata vreme cat "painea si cutitul" numirii premierului este tot la presedinte, care ii va desemna in Guvern tot pe Emil Boc, Vasile Blaga sau Elena Udrea.

Liderul PSD a explicat ca scopul motiunii de cenzura nu este ca PSD sa faca Guvernul, ci oprirea actualului Cabinet de la implementarea masurilor de austeritate.

"Speranta mea concreta si scopul pentru care facem motiunea de cenzura este ca acest Guvern sa cada si, in acest fel, aceste masuri, cu taieri de pensii si salarii, sa nu fie aplicate. Iar viitorul Guvern, care probabil va fi tot al actualei majoritati, sper ca va veni sa spuna adevarul, nu doar ca nu exista alta varianta decat sa taiem", a explicat presedintele social-democrat.

Ponta, despre Mitrea: Vine cate unul care vrea sa fie nas, desi nu l-a chemat nimeni

"Vorbim despre o majoritate parlamentara care nici nu ne-a chemat sa ne bage in seama, sa ne spuna ce scrie in scrisoarea cu FMI-ul sau sa ne intrebe ce solutii avem noi (...) Si ce sa fac?

Sa numesc acum zece oameni ca ministri? Sa ma duc la Cotroceni si sa ma duc in birou la Basescu si sa-i spune pune domne prim ministru tehnocrat? Mi s-ar parea o chestie neserioasa (...) Sa spun electoratului ca am zece ministri pe care-i pun maine la Palatul Victoria, ar insemna sa-i mint pe oameni. Si nu pot sa-i mint", a conchis Ponta.

Citeste si:
Portretul miniștrilor necunoscuți din guvernul Ciucă. Foști masoni, fotbaliști ratați și directori de resurse umane
Portretul miniștrilor necunoscuți din guvernul Ciucă. Foști masoni, fotbaliști ratați și directori de resurse umane
Pe lista miniștrilor propuși în noul guvern PSD-PNL-UDMR se regăsesc mai multe propuneri care au mai ocupat această funcție, dar și o serie de nume care nu au fost pe prima scenă a...
Cine vor fi miniștrii PSD. Doi importanți lideri social-democrați refuză să intre în guvern
Cine vor fi miniștrii PSD. Doi importanți lideri social-democrați refuză să intre în guvern
Negocierile pentru împărțirea ministerelor nu s-au încheiat, însă conducerea PSD a stabilit deja lista cu viitorii miniștri. Toți liderii partidului vor primi funcții, mai puțin Paul...