Ponta: L-as tine pe Leonard Orban ministru intr-un guvern USL

Luni, 27 Februarie 2012, ora 18:17
1533 citiri
Ponta: L-as tine pe Leonard Orban ministru intr-un guvern USL

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca USL il va mentine in functie, daca va ajunge la guvernare, pe ministrul Afacerilor Europene si ii va da acestuia "instrumentele" necesare pentru a nu mai fi, ca in prezent, doar un "tap ispasitor".

"De mai multe ori am fost intrebat daca l-as tine pe domnul Leonard Orban in viitorul Guvern. Si am spus ca da, l-as mai tine, dar nu as mai tine ministerul domniei sale in forma actuala", a precizat Ponta.

"Un minister, asa cum a fost construit in luna septembrie, ca sa fie paratrasnet si tap ispasitor pentru lipsa de performanta si pentru coruptia existenta in toate celelalte ministere care gestioneaza fonduri europene, nu-si are niciun sens, asa ca propunerea USL este ca trebuie sa avem cu adevarat un Minister al Fondurilor Europene, nu un ministru care sa fie tap ispasitor si fara nici un fel de putere si fara nici un fel de autoritate asupra celorlalti ministri", a explicat el.

"In schema guvernamentala a USL, acest minister va exista, dar daca pui pe cineva sa fie responsabil si nu ii dai un instrument, nimic nu poate sa fie mai inutil", a subliniat liderul PSD.

Totodata, Victor Ponta crede ca s-a ratat sansa atragerii unor fonduri europene in valoare de 20 de miliarde de euro, cat reprezinta imprumutul contractat de Romania de la Fondul Monetar International. Diferenta este, conform liderului social-democrat, ca "banii aceia nu trebuia sa-i dam inapoi".

Citeste si:
Cei trei miniștri care ar urma să fie schimbați. Nicolae Ciucă pregătește remanierea
Cei trei miniștri care ar urma să fie schimbați. Nicolae Ciucă pregătește remanierea
Trei miniștri din guvernul Ciucă ar urma să fie înlocuiți în următoarele zile, premierul pregătind remanierea. Este vorba despre ministrul Sportului, Eduard Novak (UDMR), ministrul...
Funcția de premier, preluată de PSD în 2023: ”PNL își respectă angajamentele”
Funcția de premier, preluată de PSD în 2023: ”PNL își respectă angajamentele”
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a afirmat, luni, că în cadrul partidului nu există nicio altă ipoteză decât implementarea rotativei guvernamentale anul viitor, conform...