Ponta le-a scris ambasadelor UE si NATO sa se planga de Boc

Vineri, 19 Noiembrie 2010, ora 14:39
1932 citiri
Ponta le-a scris ambasadelor UE si NATO sa se planga de Boc
Foto: Arhiva

Victor Ponta a transmis o scrisoare de informare ambasadelor tarilor occidentale cu privire la abuzurile savarsite impotriva statului de drept in Romania.

Presedintele PSD protesteaza, pe aceasta cale, fata de continuarea angajarii raspunderii Guvernului Boc pe Legea Educatiei, "in conditiile in care Curtea Constitutionala a declarat ca acest demers e neconstitutional si reprezinta un atentat la statul de drept".

PSD a transmis miercuri ambasadelor statelor occidentale scisoarea de informare prin care le atrage atentia asupra "riscului pulverizarii statutul de drept in Romania, prin continuarea procedurii angajarii raspunderii Guvernului pe Legea Educatiei", se afirma intr-un comunicat remis vineri Ziare.com.

In viziunea social-democratilor, "pentru prima oara in istoria ultimilor 20 de ani in Romania, un Guvern isi asuma sa ignore cu buna-stiinta o decizie a Curtii Constitutionale, prin care demersurile sale sunt considerate ca nerespectand Legea fundamentala".

In finalul scrisorii, PSD isi exprima speranta ca informarea va determina "o reactie de atentionare cu privire la acest abuz fara precedent".

Geoana si Boc la CCR: Niciunul nu a cedat, Curtea amana dezbaterile

Curtea Constititonala a amanat joi, pentru saptamana viitoare, dezbaterile privind conflictul dintre Parlament si Guvern pe tema angajarii raspunderii pe Legea Educatiei.

Primii trei oameni din stat s-au prezentat in fata Curtii Constitionale, pentru a lamuri daca procedura este sau nu in conformitate cu Legea fundamentala a tarii.

Mircea Geoana, Emil Boc si Roberta Anastase si-au spus punctele de vedere in fata judecatorilor Curtii, dupa care s-a decis amanarea deciziei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
#Pota scrisoare ambasade, #asumare raspundere legea Educatiei , #presedinte PSD
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Bravos musiu Ponta ! Tocmai ai aratat lumii intregi cat esti de incapabil politic . Deci ati reusit sa blocati prin absenteism 2 luni Parlamentul , ati mers la santaj , si acum mergi pe plangeri ca orice muritor .