Ponta le scrie socialistilor europeni - de ce nu vrea congres la Bucuresti

Vineri, 31 August 2012, ora 14:22
3679 citiri
Ponta le scrie socialistilor europeni - de ce nu vrea congres la Bucuresti

Liderul PSD, Victor Ponta, le-a transmis, vineri, o scrisoare liderilor PES, cerand organizarea Congresului din septembrie la Bruxelles, lucru justificat de "inabilitatea" oficialilor de la Bucuresti de a explica in plan extern actiunile politice privind suspendarea presedintelui Traian Basescu.

La inceputul scrisorii, citate de Mediafax, premierul scrie ca "Romania a trecut in ultimele 2 luni printr-o serioasa criza politica, care a atras atentia presei internationale, a Comisiei Europene si critici acerbe din partea reprezentantilor PPE".

Totodata, Ponta precizeaza ca la refrendumul din 29 iulie a votat "un numar de 7,5 milioane de cetateni, fata de numarul de 5,2 milioane de voturi cu care a fost ales in 2009" Traian Basescu.

"Din pacate, pe plan european, din cauza sprijinului neconditionat acordat de PPE si a inabilitatii noastre de a explica mass media exact conditiile constitutionale si politice, informarile partinitoare transmise de echipa lui Traian Basescu au avut succes si au afectat imaginea internationala a tarii si a Guvernului pe care il conduc.

Concluziile au fost trase doar pe baza afirmatiilor facute de una dintre parti si este obligatia mea ca, in perioada urmatoare, sa explic tuturor partenerilor europeni adevarul despre situatia din tara mea", se mai arata in epistola trimisa de Ponta.

Seful social-democratilor adauga si ca cele mai recente evenimente, precum "rezultatul evident al votului la referendum, rezultatele economice pozitive reflectate de FMI, respectarea tuturor deciziilor CC, garantarea independentei justitiei" il vor ajuta sa demonstreze in perioada urmatoare "cat de grav au fost dezinformate si manipulate mass media si Comisia Europeana de catre Traian Basescu, in scopul supravietuirii sale politice".

"Din acest motiv, am decis sa va propun sa fiti de acord ca, anul acesta, Congresul PES sa fie organizat la Bruxelles, si nu in Bucuresti. Consider ca imaginea PES, relatia sa cu media europeana si scopurile sale politice majore sunt mai importante decat interesul unui partid membru cum este PSD. In acest fel, vom evita atacurile injuste ale PPE si ale unor ziare asupra familiei noastre politice.

In acest context, inteleg perfect cat este de important pentru colegii si prietenii nostri din SPD sa nu aiba o vulnerabilitate inutila in relatiile cu media din Germania. Victoria lor in alegerile din 2013 si un guvern condus de un cancelar social-democrat reprezinta un obiectiv de importanta majora pentru PES si pentru viitorul Europei, si este datoria noastra sa sprijinim cu totii acest demers", conchide Victor Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta scrisoare lideri PES, #Ponta mutare Congres PES, #congres socialisti mutat Bruxelles , #presedinte PSD