Ponta lesina in direct. De dragul lui Ghita (Opinii)

Miercuri, 27 Aprilie 2011, ora 08:25
11410 citiri
Ponta lesina in direct. De dragul lui Ghita (Opinii)
Foto: Evenimentul Zilei

Discutiile inregistrate cu iz mafiot intre Ghita si Vintu ne dezvaluie cateva lucruri inedite. Multe dintre acestea nu sunt neaparat noutati. Unele arata relatiile dintre doi oameni de afaceri care isi revendica teritorii. Altele releva relatiile oamenilor de afaceri cu politicienii.

Oricat de mult ar incerca Victor Ponta sa expedieze fragmentul discutiei care il priveste, el poate fi cu greu trecut la "si altele". Si asta pentru ca liderul de acum al PSD era cel care ii reprosa lui Mircea Geoana faptul ca si-a petrecut prea mult timp in jacuzzi la SOV.

Ceva mai tarziu, Ponta a vorbit de moguli ca despre raul absolut. I-a inclus aici si pe Vintu si pe Voiculescu. Si-a manifestat independenta fata de influenta nefasta a acestora inca de cand a fost ales cel mai tanar presedinte al PSD.

S-a bucurat cand, dupa verdictul de colaborare cu securitatea a lui Felix, presa s-a napustit asupra lui Crin Antonescu sa ii ceara explicatii despre atitudinea PNL fata de mogulul de la antene.

Nu a trecut nici o luna de la acel episod si iata-l pe Ponta in situatia de a da el insusi explicatii despre relatia sa cu "mogulul cel mic" de la Realitatea, un alt om de afaceri, e adevarat, mai tanar, dar dispus sa invete de la "golanii batrani".

Caci, din relatarea lui Ghita, Ponta-cel-cocos, care se bate cu Basescu, Udrea si tot PD-L-ul la un loc, apare ca un sclav pe plantatia mult prea instaritului, dar generosului Sebastian Ghita.

Daca Vintu il trata regeste pe Mircea Geoana si il chema pe la el sa se relaxeze, Ghita ii ordona printre injuraturi lui Ponta sa ocupe spatiile de emisie ale postului TV ca sa ii creasca audienta. E adevarat ca, la vremea respectiva, Geoana parea deja o investitie castigatoare, in vreme ce Ponta e inca o tanara speranta, care mai are de muncit.

In relatarea lui Vintu in fata judecatorilor apare si mai clara intentia lui Ghita de a face din Ponta calul castigator al prezidentialelor din 2014. Asta inseamna sprijin mediatic si tot ce presupune o asemenea investitie.

"L-am intrebat pe dl. Ghita ce vrea, mi-a spus ca vrea un loc la masa de joc, ca nu-l intereseaza din punct de vedere editorial, ca vrea sa finanteze Realitatea TV pentru a pune capat problemelor financiare ale acesteia, dorind in schimb un contract de management pe cinci ani si sustinerea pentru presedintie a lui V. Ponta. Aceasta sustinere urma sa o realizeze el prin intermediul postului.

I-am spus ca nu am nimic impotriva, dar ca din punct de vedere editorial nimeni nu poate controla in intregime o institutie media. El mi-a spus ca macar incearca sa-i vanda aceasta iluzie lui V. Ponta", spune SOV in fata instantei.

Publicul ar fi curios ce va fi zis Crin Antonescu auzind ca, pentru 2014, partenerul sau de alianta nu s-a gandit nicio clipa sa se multumeasca cu prezumtivul post de premier obtinut cel mai curand la parlamentarele din 2012.

Ca USL e o gogoasa umflata cu pompa era usor de banuit. Ce e nou si amuzant e cum toata lumea vrea "sa dea teapa" la toata lumea.

Ponta lui Antonescu, atunci cand ii spune ca ii cedeaza lui functia de presedinte al Romaniei. Ghita lui Ponta, atunci cand admite ca, pana la urma, e suficient sa-i vanda o iluzie "micului Titulescu". Ghita lui Vintu, atunci cand spune ca nu-l intereseaza Realitatea TV din punct de vedere editorial, dar la comanda lui se desfiinteaza totusi emisiuni. Vintu lui Ghita atunci cand ii foloseste banii ca sa plateasca salariile angajatilor, dar vrea sa fie si manager si redactor-sef.

Cea mai crunta pacaleala insa o primeste publicul. Cand Ponta spune ca a intors spatele mogulilor. Sau cand Realitatea TV spune ca ii informeaza pe telespectatori. Degeaba arunca vina angajatii postului pe cearta dintre patroni. Ei insisi se decredibilizeaza si mai tare atunci cand regizeaza lesinuri in direct.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Victor Ponta Sebastian Ghita, #Ponta sustinut prezidentiale 2014 , #presedinte PSD