Ponta: Lucrurile au ajuns la un punct de la care nu mai exista intoarcere

Sambata, 21 Ianuarie 2012, ora 11:31
3215 citiri
Ponta: Lucrurile au ajuns la un punct de la care nu mai exista intoarcere
Foto: TVR Info

Presedintele PSD Victor Ponta a declarat, sambata, ca protestele de strada arata ca s-a ajuns intr-un punct fara intoarcere, iar guvernul trebuie sa inteleaga ca trebuie sa isi dea demisia si sa aiba loc rapid o "intoarcere la oameni".

Invitat la reuniunea Organizatiei de Femei a PSD, Ponta a declarat, inainte de inceperea intalnirii, ca aceasta este necesara pentru identificarea de solutii de schimbare a actualei legislatii, care sa permita crearea de noi locuri de munca precum si acordarea de ajutoare de stat familiilor.

Presedintele PSD a precizat ca luni va avea loc o intalnire a Birourilor Permanente reunite ale PSD si ACD, cele doua componente ale USL, pentru a se stabili calendarul de actiuni comune ce se vor desfasura in continuare.

"Dupa aceasta saptamana, lucrurile au ajuns la un punct de la care nu mai exista intoarcere", a precizat Ponta, spunand ca nu se mai poate continua "fara demisia actualului guvern si o intoarcere cat mai rapida la oameni".

Intrebat de jurnalisti cum vede solutia demisionarii din parlament a tuturor reprezentantilor Opozitiei, despre care Adrian Nastase a atras atentia ca nu rezolva nimic pentru ca nu duce la anticipate, Victor Ponta a ocolit raspunsul, acuzandu-i in schimb pe cei de la Putere, printre care Elena Udrea, dar si TVR, ca pot sa faca si sa spuna orice.

Adrian Nastase: Demisia parlamentarilor nu e o solutie

Pe de alta parte, liderul PSD a mai acuzat Puterea de iresponsabilitate, precizand ca referirile la protestatari cu calificative de genul "viermi" si "mahala" arata ca reprezentantii ei "sunt total rupti de realitate" si se afla "in lumea celor bogati, care traiesc extraordinar de bine".

"Mai devreme sau mai tarziu, finalul e cel pe care il stiti cu totii", a mai spus Ponta.

De asemenea, intrebat de jurnalisti daca instabilitatea politica nu va afecta acordurile internationale semnate de Romania cu FMI, BM si CE, ale caror delegatii trebuie sa revina saptamana viitoare in tara, Victor Ponta a replicat: "In Romania lucrurile pe care le facem nu le facem pentru FMI, ci pentru Romania si romani. Ca sa ai stabilitate economica trebuie sa ai stabilitate politica(...)Cu acest guvern, Romania nu poate sa o duca decat din ce in ce mai rau".

Totodata, el a avertizat inca o data ca "Basescu si Boc vor raspunde" pentru faptul ca datoria publica creste "in fiecare zi, in fiecare luna, cu miliarde si miliarde de euro".

"Suntem o tara aproape vanduta de niste conducatori ca Basescu si Boc, fie din incompetenta, fie din coruptie, daca vorbim de doamna Udrea", a conchis co-liderul USL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a încercat să obțină anularea condamnării pentru luare de mită
Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a încercat să obțină anularea condamnării pentru luare de mită
Curtea de Apel Cluj a decis joi, 18 aprilie, că fostul primar din Baia Mare Cătălin Cherecheș rămâne în închisoare. Curtea de Apel a respins ca neîntemeiată contestaţia în care...
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
#Victor Ponta alegeri anticipate, #sesiune extraordinara Parlament, #Victor Ponta proteste , #presedinte PSD