Ponta, mai apreciat de alegatori decat Antonescu si MRU - sondaj

Miercuri, 24 Octombrie 2012, ora 19:13
5840 citiri
Ponta, mai apreciat de alegatori decat Antonescu si MRU - sondaj
Foto: Renasterea

Liderul PSD, Victor Ponta, se bucura de mai multa apreciere decat liderul PNL, Crin Antonescu, sau liderul Forta Civica, Mihai Razvan Ungureanu, arata o serie de sondaje IRSS, realizate la comanda postului TVH2.0.

Astfel, Victor Ponta pare a fi constant in fruntea clasamentului: era cotat cu o parere buna de 62% dintre cei intervievati pe 19 iulie, de 56% de cei intervievati pe 6 septembrie si de 60% dintre repondentii chestionati de IRSS in perioada 17-23 octombrie.

In schimb, presedintele PNL, Crin Antonescu, e in scadere masiva. Pe 19 iulie, 60% dintre cei interogati aveau o parere buna despre el. Procentul celor care aveau aceasta opinie despre liderul politic a ajuns la 47% pe 6 septembrie si la 48% saptamana trecuta.

In ceea ce il priveste pe liderul PFC, Mihai Razvan Ungureanu, pe 19 iulie cei care aveau o parere buna insumau 33% dintre repondenti. Pe 6 septembrie, acestia scazusera la 29%, iar in saptamana 17-23 octombrie au ajuns la 34%.

Aprecierile negative s-au structurat astfel:

32% dintre cei intervievati pe 19 iulie si 33% dintre cei chestionati pe 6 septembrie aveau o parere proasta despre Victor Ponta. Conform datelor inregistrate de IRSS in ultimele sapte zile, cei care au acum o parere proasta despre liderul PSD reprezinta un procent de 31% dintre repondenti.

Pe 19 iulie, 33% dintre cei intervievati aveau o parere proasta despre presedintele PNL, Crin Antonescu. In sondajul din data de 6 septembrie, numarul lor crescuse la 44%, pentru a scadea la 41% in ultimul sondaj pe aceasta tema, din perioada 17-23 octombrie.

Opiniile negative despre Mihai Razvan Ungureanu au inregistrat de asemenea un parcurs fluctuant: pe 19 iulie, 51% dintre cei intervievati aveau o parere proasta despre liderul politic, pe 6 septembrie acest segment scadea la 45%. In saptamana 17- 23 octombrie, procentul celor care au o parere proasta despre liderul ARD reprezinta 49% din totalul intervievatilor.

Intre 6% si 11% dintre repondenti au bifat la rubrica nu stiu / nu raspund la intrebare in ce-i priveste pe liderii PSD si PNL, pe cele patru luni de investigatie. Pentru liderul ARD, procentul celor in necunostiinta de cauza urca de la 16% in iulie la 26% in septembrie pentru a reveni la 17% la sfarsitul lunii octombrie.

Sondajele au fost efectuate de IRSS la comanda postului TVH2.0 pe 19 iulie, 6 septembrie si in ultimele sapte zile (17 - 23 octombrie 2012). Cel mai recent chestionar a fost realizat telefonic pe un esantion de 1.020 de persoane peste 18 ani, cu o marja de eroare de +/- 3%.

Rezultatele vor fi comentate live de la ora 19:00, la emisiunea "Sondajul Zilei", la TVH 2.0.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Ponta Antonescu Ungureanu sondaj, #Victor Ponta incredere sondaje , #presedinte PSD