Ziare.com

Ponta merge la Bruxelles pentru a se intalni cu liderii socialistilor europeni

Marti, 02 Martie 2010, ora 17:24

   

Ponta merge la Bruxelles pentru a se intalni cu liderii socialistilor europeni
Presedintele PSD, Victor Ponta, se intalneste joi, la Bruxelles, cu liderii PES si ai grupului socialistilor si democratilor din Parlamentul European intr-o prima vizita de lucru dupa ce a fost ales in fruntea PSD la congresul din 20 februarie.

Ponta va avea discutii cu presedintele Partidului Socialistilor Europeni, Poul-Nyrup Rasmussen, cu liderul Grupului Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European, Martin Schulz, cu viceliderul Grupului S&D, Hannes Swoboda, precum si cu Miguel Angel Martinez, vicepresedinte socialist al PE, precizeaza un comunicat PSD.

De asemenea, presedintele PSD se va intalni cu Dacian Ciolos, comisar european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, si cu europarlamentarii PSD.

Politica lui Ponta starneste nervi in partid

Presedintele PSD afirma ca o tema prioritara a discutiilor este, in opinia sa, "respectarea drepturilor romanilor in UE, in special situatia comunitatilor romanesti din afara tarii si inlaturarea restrictiilor la angajare, aflate inca in vigoare pentru romani in majoritatea vechilor state membre ale UE".

"Puncte de maxima importanta pentru noi, pe care doresc sa le abordez in aceste discutii, sunt simplificarea procedurilor pentru accesarea fondurilor europene si o mai stransa solidaritate intre tarile Uniunii, pentru depasirea crizei economice si sociale si pentru reducerea decalajelor dintre vechile si noile state membre. Cred ca europarlamentarii PSD sunt o resursa importanta a PSD, valorificata insuficient pana acum. Ei pot si trebuie sa devina o parghie cat mai functionala intre partid si Grupul Socialistilor Europeni, dar si pentru promovarea concreta a intereselor romanilor in UE", a mai declarat Ponta.

Sursa: rNews

Articol citit de 334 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor