Ponta, mesaj din Turcia pentru partenerii de coalitie: Pot sta cu capul sus in fata romanilor - nimic despre intoarcerea in tara

Vineri, 19 Iunie 2015, ora 15:39
9043 citiri
Ponta, mesaj din Turcia pentru partenerii de coalitie: Pot sta cu capul sus in fata romanilor - nimic despre intoarcerea in tara

Premierul Victor Ponta le-a transmis, vineri, delegatilor PLR-PC, care participa la Congresul Extraordinar pentru fuziunea celor doua partide, ca in opinia sa pe scena politica romaneasca este nevoie de un partid care sa uneasca "forta ideilor liberale cu echilibrul conservatorilor si cu abordarea sociala specifica".

"Desi nu pot fi azi alaturi de dvs. din motive medicale, va transmit ca apreciez efortul dvs. de a construi o forta politica de centru. Scena politica romaneasca are nevoie de un partid care sa uneasca forta ideilor liberale cu echilibrul conservatorilor si cu abordarea sociala specifica.

Desi sunt presedinte al unui partid de centru-stanga, si poate nu intotdeauna valorile noastre s-au suprapus, am reusit sa lucram impreuna foarte bine in ultimii ani pentru ca, inainte de orice, am pus mai presus interesul romanilor, dorinta de a intari statul, de a construi un model de crestere economica si un model social prin care sa depasim anii de ura, scandal, dezbinare, care au facut atat de mult rau Romaniei", a transmis liderul PSD, in mesajul citit de catre secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi.

PLR si PC se unesc si nasc un partid cu nume inedit (Video)

Victor Ponta a subliniat, de asemenea, ca are incredere atat in Calin Popescu-Tariceanu, cat si in Daniel Constantin.

"Am toata increderea in domnul Calin Popescu-Tariceanu, care a demonstrat de-a lungul anilor performanta la guvernare, viziune politica, dar si preocupare pentru constructia unei democratii autentice, in care libertatile si drepturile oamenilor sa fie cu adevarat respectate. Am incredere in domnul Daniel Constantin, un model de succes al noii generatii de politicieni, un bun coleg, un om care a inteles sa fie aproape de romani si un bun ministru", le-a mai transmis Ponta delegatilor PLR-PC.

Nu in ultimul rand, premierul a adaugat ca actualii reprezentanti ai coalitiei de guvernare pot sta "cu capul sus in fata romanilor" intrucat au reusit sa relanseze economia Romaniei, sa creasca veniturile romanilor.

"Vreau ca impreuna sa ducem mai departe modelul pe care l-am creat, Uniunea Social-Liberala, adica politici de crestere economica, de stimulare a crearii de noi locuri de munca, politici prin care sa ii ajutam pe cei care au nevoie. Este un model care a avut succes in acesti ani si care a facut din Romania o tara stabila si cu o economie sanatoasa, la care partenerii nostri se uita cu admiratie", a mai aratat, in mesajul sau, presedintele PSD, Victor Ponta.

Presedintele PLR, Calin Popescu-Tariceanu, si presedintele PC, Daniel Constantin, au semnat vineri, la Palatul Parlamentului, protocolul de fuziune prin contopire a celor doua formatiuni politice.

Noul partid politic rezultat din fuziunea PLR-PC va purta, pana la urmatoarele alegeri interne la nivel national, denumirea de Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor (ALDe), iar sigla acestuia este "o pasare in zbor incadrata de 12 pentagrame de culoare galbena in forma unei elipse incomplete".

Citeste si:
Între politizare și antidiscriminare: Cum arată componența CNCD, acuzată în trecut că ia decizii cu dublă măsură
Între politizare și antidiscriminare: Cum arată componența CNCD, acuzată în trecut că ia decizii cu dublă măsură
Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a fost implicat în ultimii ani într-o serie de scandaluri, instituția fiind acuzată că adesea ia decizii cu dublă măsură, taxând...
Care sunt prioritățile parlamentarilor în noua sesiune din toamnă. Lista legilor controversate sau întârziate
Care sunt prioritățile parlamentarilor în noua sesiune din toamnă. Lista legilor controversate sau întârziate
În mai puțin de jumătate de lună, parlamentarii se întorc la muncă unde au de rezolvat mai multe urgențe lăsate din urmă precum legile Justiției, Educației sau avertizorilor de...