Ponta: Mi-e mila de Traian Basescu - afla si de ce nu ar schimba-o pe Anastase

Miercuri, 07 Martie 2012, ora 22:26
5169 citiri
Ponta: Mi-e mila de Traian Basescu - afla si de ce nu ar schimba-o pe Anastase
Foto: Romania TV

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat miercuri seara ca ii este mila de presedintele Traian Basescu, iar pe Roberta Anastase si-o doreste multa vreme sefa la Camera Deputatilor pentru ca in felul acesta Puterea greseste si Opozitia creste.

"Uitati-va la ultimele iesiri in public ale lui Basescu. A fost una la 1 decembrie si a fost huiduit, s-a dus la Rosia Montana si l-au huiduit si acolo, a venit si in Parlament, si a fost huiduit. Mi-e mila de cel care facea bai de multime in urma cu cativa ani. Eu cred ca isi merita soarta", a afirmat Victor Ponta, la Romania TV.

In sedinta din Parlament de miercuri, Traian Basescu a fost huiduit, de la balconul institutiei, de cativa protestatari, care au strigat "Demisia!" si "regele Mihai", in timpul discursului acestuia.

Basescu cere sa se dea inapoi salariile bugetarilor - Opozitia il ignora

De asemenea, Victor Ponta sustine ca presedintele face trafic de influenta, deoarece are un interes personal atunci cand vorbeste despre locuri de munca in minerit.

"Prin doi consilieri de-ai sai, Basescu are legatura cu firma care trebuie sa se ocupe de exploatarea de la Rosia Montana, Gold Corporation. Androni si Zilberstein sunt si consilieri ai acestei companii", a mentionat Ponta.

El a spus ca, daca lucrarile vor incepe, se vor crea doar 200 de locuri de munca, in conditiile in care exista, in prezent, mii de mineri disponibilizati.

Sper s-o tina in continuare pe doamna Anastase la Camera

Legat de conflictul cu Roberta Anastase, co-presedintele USL a precizat ca nu raspunde la jigniri in acelasi mod.

"Eu sunt unul din parlamentarii Opozitiei care a semnat plangerea penala impotriva Robertei", aminteste liderul PSD.

Anastase: Ponta sa ceara demisiile chiulangiului-sef Antonescu si turnatorului Voiculescu

El a tinut sa mentioneze ca nu are incredere in sefa de la Camera Deputatilor, deoarece fraudeaza voturile. Ponta doreste in aceasta functie o alta persoana, competenta, asa cum este Vasile Blaga la sefia Senatului.

Totusi, Ponta adauga: "Sper s-o tina in continuare pe doamna Anastase in aceasta functie, pentru ca atunci cand adversarul greseste, nu trebuie sa il opresti".

Recent, Roberta Anastase l-a numit pe Victor Ponta "lipsit de imaginatie" si "mincinos".

Victor Ponta a mai spus ca nu s-a schimbat nimic de la Guvernul Boc si ca premierul Mihai Razvan Ungureanu nu are atributiile necesare functiei, atat timp cat tot presedintele Traian Basescu pare sa traga toate sforile.

Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#Ponta mila Basescu, #Victor Ponta Roberta Anastase scandal , #presedinte PSD