Ponta: Ministrul Finantelor "il trage de urechi" pe Basescu

Vineri, 09 Martie 2012, ora 20:56
957 citiri
Ponta: Ministrul Finantelor "il trage de urechi" pe Basescu

Liderul PSD, Victor Ponta, sustine ca, atunci cand anunta ca Romania ar putea intra in recesiune tehnica, ministrul Finantelor, Bogdan Dragoi, "chiar daca nu poate sa o spuna direct, il trage de urechi pe presedinte sa o lase mai usor cu promisiunile".

"Dragoi a spus niste lucruri tehnice, dar si politice corecte. Trimestrul IV din 2011 a fost pe crestere negativa, iar daca avem doua trimestre la rand cadere economica intram in recesiune. Sunt explicatii care tin de situatia din Europa, iar cu atat mai mult trebuie, in 2012, sa fim foarte prudenti si atenti. Din pacate, avem un an intreg de campanii electorale si o sa o tinem cu declaratii iresponsabile de genul Basescu, care mai da 100 de lei la toata lumea.

Ministrul Finantelor, chiar daca nu poate sa o spuna direct, il trage de urechi pe presedinte sa o lase mai usor cu promisiunile. Demagogia trebuie tinuta de presedintele Basescu la Cotroceni in acest an. In acest an trebuie sa vorbim de lucruri foarte serioase si trebuie sa ne pregatim de perioada urmatoare care va fi, de asemenea, foarte dificila", a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, Victor Ponta.

Potrivit acestuia, Romania si Europa nu ies din criza in 2012, iar multe plati au fost amanate pentru anul 2013, dupa alegeri.

"Avem in 2013 o nota de plata a datoriei externe mai mare ca in 2012, toate angajamentele dureroase s-au amanat pentru 2013 - hotararile judecatoresti pierdute de Guvern, taxa de prima inmatriculare, o multime de lucruri au fost lasate dupa alegeri, or in momentul acesta e nevoie de o mai mare responsabilitate si seriozitate. Chiar nu il inteleg pe domnul Basescu cum nu se trezeste odata la realitate", a sustinut Ponta.

Victor Ponta s-a intalnit, vineri, la Cluj-Napoca, cu liderii PSD din Transilvania.

Economia s-ar putea contracta in primul trimestru comparativ cu ultimul trimestru din 2011, ceea ce va echivala cu intrarea in recesiune tehnica, din cauza conditiilor meteo, dar fata de primul trimestru de anul trecut PIB va avansa cu 1,5-2%, a declarat ministrul Finantelor Publice, Bogdan Dragoi.

Citeste si:
”Locotenentul” lui Dan Voiculescu, numit șef în compania care administrează drumurile din România
”Locotenentul” lui Dan Voiculescu, numit șef în compania care administrează drumurile din România
Ministerul Transporturilor a decis luni, 27 septembrie, revocarea Marianei Ioniţă de la conducerea Companiei de Drumuri (CNAIR) şi înlocuirea acesteia cu inginerul Cristian Pistol, consilierul...
Ministrul care va demisiona astăzi din guvernul condus de Florin Cîțu. Ce reproșuri îi sunt aduse premierului
Ministrul care va demisiona astăzi din guvernul condus de Florin Cîțu. Ce reproșuri îi sunt aduse premierului
Adrian Oros a anunţat marţi dimineaţa, 28 septembrie, că îşi va părăsi funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precizând că "pentru premierul Florin Cîţu,...
Sursa: MEDIAFAX