Ponta: N-o sa vina lumea la vot pentru schimbarea Constitutiei

Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 22:15
4376 citiri
Ponta: N-o sa vina lumea la vot pentru schimbarea Constitutiei
Foto: B1 TV

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri seara, ca nu crede ca populatia Romaniei va veni la vot pentru un eventual referendum care ar avea ca scop introducerea in Constitutie a prevederilor acordului de guvernanta fiscala decis la Consiliul European din 8-9 decembrie.

"Asta am discutat, asta a fost unul din punctele foarte serioase - daca vreti sa modificam in mai, doar pe acest punct, suntem de acord. Doar ca in 2003, cand eu eram la guvernare, nu domnul Basescu, in doua zile, sambata si duminica, toata lumea era de acord, am scos 50 si un pic la suta (la referendumul pentru modificarea Constitutiei -n.red)

Acum, cand oamenii sunt nervosi, sa-i chemi la vot sa treaca deficitul structural, ce inseamna ca n-o sa mai fie bani pentru sanatate si educatie, n-o sa vina lumea la vot. Cine e responsabil daca pica referendumul?", a spus Ponta la B1 TV.

Liderul social democrat a precizat ca este de acord cu revizuirea Constitutiei, dar in acest moment sunt doua impedimente - unul din partea Opozitiei, altul din partea Puterii.

"Sunt doua impedimente - unul care tine de cei de la Putere, unul care tine de Opozitie. Cei de la Putere vor parlament unicameral si 300 de parlamentari in Constitutie.

Partea a doua e urmatoarea - oamenii au votat un Parlament, niste parlamentari si s-au trezit cu alti parlamentari. Cei care erau langa mine si strigau "Jos Basescu" striga acum "Traiasca Basescu". Consideram ca acei oameni care au fost votati de alegatori acum nu au dreptul sa voteze invers", a explicat Ponta, referindu-se la UNPR.

In opinia sa, singura cale de a-i determina pe cetateni sa iasa la vot in numar mare ar fi sa fie bagate in propunerea de revizuire a Constitutiei si alte elemente in afara de limitarea deficitelor si a datoriilor.

"Daca punem in Constitutie cateva prevederi care au legatura cu viata lor. Problema e ce facem cu acele drepturi garantate in Constitutie - sanatate, educatie, daca schimbam la Curtea Constitutionala sistemul de numire, daca bagam confiscarea averilor.

Cu deficitul - pe termen lung s-ar putea sa fie bine, dar pe termen scurt e rau", a mai declarat Victor Ponta.

Presedintele Traian Basescu a avut, miercuri, consultari cu partidele parlamentare, in vederea aplicarii acordului de guvernanta fiscala din UE. Toate au fost de acord ca acestea sa fie implementate, chiar si printr-o schimbare a Constitutiei.

Imi doresc foarte tare UDMR in Opozitie

Pe de alta parte, Victor Ponta spune ca trebuie sa ajunga la un acord si cu UDMR pentru modificarea Constitutiei, chiar daca vrea aceasta formatiune in Opozitie.

"Cred ca UDMR, imi doresc foarte tare, va sta 4 ani in Opozitie. USL va guverna fara UDMR. Dar cred ca trebuie sa modifici Constitutia tinand seama de toate fortele. Daca ai un milion jumatate de maghiari care se simt in razboi cu romanii, nu-mi doresc lucrul acesta", a afirmat Ponta

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
#Ponta referendum Constitutie, #Ponta modificare Constitutie , #presedinte PSD