Ponta: Nu am avut incredere in domnul Geoana nici cand candida la presedintie

Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 23:10
4591 citiri
Ponta: Nu am avut incredere in domnul Geoana nici cand candida la presedintie
Foto: Realitatea TV

Victor Ponta l-a acuzat, miercuri seara, pe Mircea Geoana ca a mintit de doua ori, o data la prezidentialele din 2009, cand a spus ca l-ar fi sfatuit sa nu recunoasca vizita la Vintu si a doua oara marti seara, cand a afirmat ca au discutat intre patru ochi si i-a ingaduit sa candideze la presedintie.

Invitat miercuri seara la Realitatea TV, pentru a raspunde atacurilor lansate in seara precedenta la adresa sa de Mircea Geoana, Victor Ponta a recunoscut ca miza scandalului excluderii lui Geoana este "foarte importanta", mai ales in contextul in care USL isi propune sa demareze suspendarea presedintelui Traian Basescu, iar presedintele Senatului va deveni presedinte interimar.

"Eu nu mi-am dorit si nu imi doresc nici in aceasta seara ca domnul Geoana sa fie exclus", a tinut sa precizeze din start Victor Ponta, adaugand insa ca nici el, nici cei din conducerea USL nu au incredere in Mircea Geoana ca presedinte interimar.

"I-am si spus: Cat timp nu avem incredere am vrea sa nu ocupati o pozitie cheie, cum este cea de la Senat, si pozitia de la Senat nu are nicio valoare, decat in cazul suspendarii", a mai afirmat liderul PSD.

Ponta nu a explicat la ce anume se refera concret, intrebat fiind ce il ingrijoreaza la gandul ca Geoana ar putea ocupa interimar prima functie in stat. Liderul PSD a spus ca e "o chestie subiectiva", generata in timp de "o serie de actiuni si pozitii" ale lui Mircea Geoana.

Victor Ponta a negat cu vehementa ca ar fi avut o intalnire "intre patru ochi" cu Mircea Geoana pe 7 iunie si a precizat ca nu a vorbit niciodata cu acesta la telefon dupa Congresul din februarie 2010.

Mircea Geoana iese la atac si face dezvaluiri din culisele PSD (Video)

"Ma simt rusinat in locul domnului Geoana, nu am discutat cu domnul Geoana intre patru ochi dupa Congresul din 2010, discutia era in prezenta liderului de grup de la Senat, Ilie Sarbu, si a lui Liviu Dragnea. Dar nu am facut aceasta oferta niciodata, nu am discutat nici macar la telefon. Nu e adevarat, am fost 4 oameni acolo, daca 3 spunem un lucru...

O fi discutat cu altcineva, cu domnul Iliescu, cu altcineva, nu cu mine. Probabil ca domnul Iliescu putea sa ii spuna: 'Bai Mircea, stai potolit!.

Sunt momente in care domnul Geoana nu spune adevarul. Nu am avut nciodata o discutie intre patru ochi cu domnia sa dupa februarie 2010", a sustinut Victor Ponta.

Invitat sa comenteze declaratia lui Cozmin Gusa, facuta pentru Ziare.com, cum ca l-ar fi tradat pe Mircea Geoana in campania pentru prezidentialele din 2009, Victor Ponta a raspuns scurt: "Sunt povesti de presa!".

Gusa: Ponta l-a tradat pe Geoana in campania din 2009 - Interviu Ziare.com

"Niciodata nu am fost intr-o relatie apropiata cu domnul Geoana", a explicat el de ce nu poate fi acuzat de tradare.

Intrebat de jurnalisti daca nu avea incredere in Mircea Geoana nici macar atunci cand ii era purtator de cuvant, la prezidentialele din 2009, Ponta a dat un raspuns suprinzator: "NU!".

"Dar eram convins si sunt convins si acum ca ar fi fost un rau mai mic decat Traian Basescu. Era un presedinte mai bun decat Traian Basescu si ar fi facut mai putin rau Romaniei", a adaugat el imediat.

Victor Ponta a negat spusele lui Mircea Geoana, cum ca l-ar fi sabotat, sfatuindu-l sa minta la dezbaterea finala din 2009 si sa nege ca a fost acasa la Sorin Ovidiu Vintu.

"Domnul Geoana, din pacate, a mintit!", a spus el.

In ceea ce priveste excluderea lui Mircea Geoana din PSD, Victor Ponta a explicat ca l-a invitat personal pe acesta sa participe la sedinta Comitetului Executiv de pe 22 noiembrie, dar cu o conditie: sa nu mai sustina inainte o conferinta de presa, caz in care prezenta sa nu ar mai avea rost.

Victor Ponta a mai fost intrebat daca Ion Iliescu si Adrian Nastase ar trebui sa aiba emotii in relatia cu el si a raspuns monosilabic: "Nu!".

De asemenea, intrebat ce stie despre vizita din aceasta perioada a lui Viorel Hrebenciuc in America, in contextul in care Mircea Geoana a sustinut ca acesta ar fi facut lobby fara succes pentru cei doi lideri USL pentru a-i aduce la Washington, esecul fiind motivul real al excluderii sale din PSD, Victor Ponta a sustinut ca nu stia ca Hrebenciuc e in SUA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Ponta excludere Geoana , #presedinte PSD