Ponta: Nu am candidat la Primaria Capitalei pentru ca nu aveam buletin de Bucuresti

Sambata, 02 Octombrie 2010, ora 18:34
1772 citiri

Liderul PSD, Victor Ponta, a respins sambata din nou acuzatiile lui Traian Basescu despre candidatura sa la Primaria Capitalei, explicand ca nu s-a inscris in cursa pentru ca nu avea buletin de Bucuresti, dupa ce, in urma cu o saptamana, negase ca ar fi avut intentia de a candida.

"A doua zi (dupa emisiunea unde Traian Basescu a facut acuzatiile - n.r.) la 12 am venit cu dovezile, ca erau niste prostii. Vroiam sa candidez la primaria Capitalei, dar eu neavand buletin de Bucuresti trebuia sa vin cu trei luni inainte, scrie in lege. Nu se putea rezolva pentru nimeni. Nici pentru dumneavoastra, nici pentru mine", a explicat Ponta, la Realitatea TV.

Ponta declarase initial, dupa acuzatiile lui Basescu, ca nu a dorit sa candideze pentru Primaria Capitalei. Intr-o conferinta de presa la o zi dupa emisiunea la care a participat seful statului, pesedistul si-a prezentat buletinul de Baia de Fier, Gorj drept argument ca nu a fost interesat sa candideze pentru postul de edil-sef al Capitalei. El a explicat ca acest buletin in pune in situatia in care, conform Legii alegerilor locale, ar fi fost in imposibilitate sa candideze pentru functia de primar de Bucuresti. Ponta a pus aceasta acuzatie a lui Basescu pe seama "starii avansate de oboseala a presedintelui".

Este de notorietate insa ca Ponta s-a nascut in Bucuresti, el insusi marturisind in cateva interviuri ca a copilarit in zona Garii de Nord.

In plus, in cateva documente continute de mapa sa profesionala postata chiar de el pe site-ul personal, Ponta apare ca avea la un moment dat un buletin de Bucuresti, eliberat in 1997 de sectia 3 Politie, care consemna totodata ca actualul sef al PSD domicilia intr-un apartament din Bd. Dinicu Golescu (in zona Garii de Nord). Pe de alta parte, Ponta este din 2004 deputat de Gorj, lucru care ar explica de ce are o carte de identitate valabila emisa de autoritatile acestui judet.

Presedintele Traian Basescu a declarat la sfarsitul lunii septembrie ca liderul PSD, Victor Ponta, a venit in 2008 la el in birou si s-a "facut pres", rugandu-l sa-l ajute sa devina primar al Capitalei, si ca acesta si-a negociat si iesirea din PSD pentru un portofoliu de ministru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Victor Ponta presedinte PSD, #Victor Ponta candidat Primaria Bucuresti , #presedinte PSD