Ponta nu crede ca noua motiune de cenzura va trece

Marti, 02 Noiembrie 2010, ora 11:34
1137 citiri
Ponta nu crede ca noua motiune de cenzura va trece
Foto: ro-news.ro

Presedintele PSD, Victor Ponta este sceptic in privinta sanselor noii motiuni de cenzura.

"Va spun foarte direct: nu cred ca se pune problema sa treaca motiunea aceasta a doua, din moment ce prima muncita si pregatita nu a trecut.

In schimb, mesajele sunt foarte clare, in primul rand, catre tot sistemul de educatie din Romania, ca noi nu suntem de acord cu politizarea si cu distrugerea sistemului, asa cum este in legea Boc-Funeriu si ca o vom schimba a doua zi dupa ce venim la guvernare si al doilea mesaj extrem de clar este pentru Ardeal: Emil Boc s-a dovedit o rusine pentru Ardeal si pentru Romania, prin compromisurile si prin cedarile inacceptabile pe care le face, doar ca sa-si pastreze scaunul de prim-ministru", a declarat liderul social democrat Victor Ponta, intr-un interviu acordat postului de radio RFI.

Pe de alta parte, Ponta spune ca are tot sprijinul PSD, precizarea venind dupa ce sefa Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat, vinerea trecuta, ca liderul social-democrat are probleme in propriul partid, din cauza esecului primei motiuni de cenzura si a suspendarii neconcretizate a lui Traian Basescu.

Ponta nu a omis sa o atace din nou pe Roberta Anastase catalogand faptul ca aceasta se ocupa de partidele de Opozitie drept o "prostie".

"Faptul ca doamna Anastase in loc sa-si faca datoria fata de lege, se ocupa de partidele de Opozitie, e o prostie, ca sa va spun foarte direct. Povestea asta sa stiti ca ma ajuta foarte tare.

Cu cat Roberta Anastase si in general cei de la PD-L, domnul Basescu si ceilalti ma ataca pe mine si in general orice coleg din partid, fie ca-i vorba de Adrian Nastase, fie ca-i vorba de Liviu Dragnea, asta face ca PSD-ul sa se reuneasca in jurul celui atacat. Rezultatul s-a vazut la motiunea de cenzura: absolut toti parlamentarii PSD au votat motiunea de cenzura, la fel o vom face si la (motiunea de cenzura legata de - n.r.) legea educatiei", explica presedintele PSD.

Victor Ponta sustine ca in tara nu din cauza problemelor Opozitiei lucrurile merg prost, ci "din cauza modului in care iata si in Parlament se comporta cei de la Putere si a faptului ca practic, la fiecare lege, la fiecare motiune, trebuie sa negocieze asa ca la taraba, ca la piata si cu cei de la independenti si cu cei de la UDMR si cu proprii parlamentari, sa nu se ridice din banca, sa stea acolo, asta deja cred ca deja toata opinia publica a remarcat".

Intrebat ce sprijin crede ca are acum in PSD, liderul social-democrat a raspuns:

"Total! Nu cred ca ati vazut vreun pesedist, care sa fie nemultumit sau sa se exprime. Faptul ca Roberta Anastase e nemultumita de PSD, asta e un lucru bun!

Ar fi rau cand ar fi multumita Roberta Anastase de PSD si de pesedisti. In Opozitie, nici in PSD, din cate am vazut, nici in PNL nu sunt nici un fel de probleme, iar problemele de la Putere ne afecteaza cu adevarat pe toti".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#presedinte PSD Victor Ponta, #sanse motiune cenzura , #presedinte PSD
Comentarii
Poza TOM
TOM
rank 5
Cui ii spunea Vanghelie, "la Romexpo eu am să stau la prezidiu, am să mă uit aşa, am să mai uit la tine şi am să-ţi dau...liniştit"? Nu ti-e rusine măi mardeias de mahala căzut in cap la nastere si de trei ori la Cioca Boca?