Ponta nu e de acord cu Mitrea: Resping oficializarea unei Aliante cu PNL

Vineri, 28 Mai 2010, ora 10:37
2807 citiri
Ponta nu e de acord cu Mitrea: Resping oficializarea unei Aliante cu PNL

Victor Ponta, presedintele PSD, a declarat joi ca propunerea facuta de senatorul Miron Mitrea pentru oficializarea unei Aliante cu PNL este una pe care o respinge, reiterand o decizie a CEx si precizand ca acesta este un punct de vedere pe care trebuie sa-l cunoasca toti cei care vor sa ramana in PSD.

Ponta a fost intrebat intr-o emisiune de la Realitatea TV cum vede propunerea senatorului PSD, Miron Mitrea, ca partidul pe care il conduce sa incheie o Alianta cu PNL, care sa fie inregistrata la Tribunal. "Spun ce am spus si colegilor, care m-au votat la functia de presedinte, ca m-au votat nu ca sa fac aranjamente si combinatii de niciun fel si in favoarea nimanui, ci ca sa cream un drum pentru PSD.

Din cate stiu, nu sunt alegeri maine sau poimaine, cred ca acuma preocuparea noastra este cum oprim guvernul Boc. Daca avem si alte preocupari, le putem discuta, dar asta am sa discut cu domnul Mitrea, nu la televizor", a spus Ponta.

Mitrea isi doreste ca PSD si PNL sa infiinteze "Alianta pentru Salvarea Romaniei"

Totodata, el a tinut sa precizeze ca cei care adopta o alta pozitie decat cea oficiala a partidului pot sa nu mai ramana in PSD. "Eu nu doar am facut afirmatii ca presedinte al PSD, am reiterat ceea ce CEx a decis in uninimitate - ca nu facem nici aranjamente, nici alte aliante, ca ne facem treaba de partid de opozitie si cand vor fi alegeri incercam sa le castigam. Iar asta e un punct de vedere pe care trebuie sa-l cunoasca toti cei care vor sa ramana in PSD, cine nu vrea sa ramana in PSD poate sa aiba o alta parere", a spus Ponta.

Ponta: Basescu a planuit distrugerea PSD, dupa ce i-au luat mintile niste zeite

Senatorul PSD, Miron Mitrea, sustine ideea constituirii unei Aliante politice compusa din PSD si PNL care sa fie inscrisa la Tribunal, care sa sustina candidati comuni la viitoarele alegerile locale si parlamentare, dar si la functiile de premier si sef al statului, scrie social-democratul pe blog.

"Politicienii responsabili din PSD si PNL trebuie sa inteleaga ca este datoria lor fata de aceasta tara sa construiasca o alternativa solida la actuala Putere. Eu cred ca solutia este constituirea unei Aliante pentru Salvarea Romaniei. O alianta politica inregistrata la tribunal, care sa sustina candidati comuni la alegerile locale si parlamentare din 2012 sau la eventualele alegeri anticipate", propune Mitrea, pe blog.

O propunere similara, privind necesitatea alierii PSD si PNL, a fost facuta in urma cu cateva luni de catre senatorul PC, Dan Voiculescu.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...