Ponta: Nu participam la investirea Guvernului Ungureanu

Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 15:11
3189 citiri
Ponta: Nu participam la investirea Guvernului Ungureanu
Foto: Romania TV

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca partidul sau nu va participa la procedura de investire a noului guvern.

Totodata, liderul social-democrat a precizat ca aceeasi decizie a fost luata si de omologul sau din fruntea PNL, Crin Antonescu.

"Decizia comuna a USL este de a nu participa la procedura de investire a noului guvern. Vom discuta in sedinta decizia noastra", a precizat Ponta.

El a subliniat ca se va afla la tribuna Parlamentului pentru a arata pozitia si asteptarile Opozitiei de la noul guvern, care vor fi "explicate" noului premier.

"Nu vom participa la investirea acestui guvern, pentru ca solicitarile noastre nu au primit niciun fel de dialog. La PNL s-a decis deja", a afirmat liderul PSD.

Ponta crede ca numirea Guvernului Ungureanu este "inca o justificare a deciziei noastre de greva parlamentara". Cat despre programul de guvernare, Ponta considera ca este "copy-paste dupa programul Guvernului Boc".

Relatia cu Mihai Razvan Ungureanu

Referitor la relatia sa cu noul premier, presedintele PSD a spus ca aceasta este "mai mult decat civilizata".

"Am vorbit cu Ungureanu pentru ca avem o relatie mai mult decat civilizata. Am vorbit inainte, vom vorbi si dupa ce va fi investit prim-ministru. Sunt o persoana a dialogului, cu Guvernul Boc si cu liderii PDL nu s-a putut un dialog", a explicat liderul PSD.

El a reamintit despre dialogul "de 15 minute formale" care a avut loc la Palatul Cotroceni, spunand ca vina pentru aceasta apartine celor din Coalitie, care nu s-au gandit la lucruri simple.

Ponta a subliniat ca toate problemele anterioare vor erupe si dupa investirea Guvernului Ungureanu si ca nu se stie daca premierul si noul sau cabinet vor putea face ceva pentru romani.

"Romania este o tara lovita de cataclism, nu e o simpla iarna. Viata este la fel ca inainte, nu simte nimeni ca nu mai e Boc", a mentionat presedintele social-democrat, care a tinut sa aminteasca faptul ca "nu exista ca USL sa se rupa sau sa se desparta nici pana la alegeri, nici dupa alegeri, cu atat mai putin acum".

Castigurile Romaniei

Victor Ponta e enumerat lucrurile bune care se intampla acum in Romania, printre care protestele din strada, dar si plecarea lui Emil Boc si a ministrilor din PDL.

"Faptul ca mii de oameni au protestat, in zeci de orase, este cea mai buna veste pe care noi, ca romani, o putem primi. Faptul ca Boc si-a dat demisia este un semn extraordinar de bun pentru tara.

Gonirea din Guvern a lui Igas, a Elenei Udrea, a lui Funeriu si a celorlalti este o mare victorie pentru noi toti. I-am criticat zi de zi si ni se spunea ca sunt buni, ca sunt cinstiti, ca sunt competenti. Faptul ca si PDL-ul i-a dat afara este confirmarea faptului ca i-am criticat pe drept", a concluzionat presedintele PSD.

Citește și:
Coaliția mai are 25 de zile să elimine pensiile speciale până la ratarea jalonului din PNRR. USR: „Este revoltător ca securiștii să primească pensii speciale” VIDEO
Coaliția mai are 25 de zile să elimine pensiile speciale până la ratarea jalonului din PNRR. USR: „Este revoltător ca securiștii să primească pensii speciale” VIDEO
USR a transmis marți, 6 decembrie, că mai sunt 25 de zile până când guvernul trebuie să abroge pensiile speciale, deoarece în caz contrar riscă să rateze un jalon din PNRR. Totodată,...
Iohannis, despre șansele României la Schengen: „Încă se discută şi se negociază” VIDEO
Iohannis, despre șansele României la Schengen: „Încă se discută şi se negociază” VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marți, 6 decembrie, despre şansele României de a adera la Schengen, că încă sunt discuţii şi negocieri în această privinţă. „Încă se...
Comentarii