Ponta: Proiectul privind intrarea la facultate a celor fara Bac nu e solutia

Luni, 03 Octombrie 2011, ora 16:08
1473 citiri
Ponta: Proiectul privind intrarea la facultate a celor fara Bac nu e solutia

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, dupa sedinta USL de luni, ca proiectul initiat de colega sa de partid, Ecaterina Andronescu, prin care cei care nu au luat bacalaureatul ar putea sa intre la facultate, nu e solutia la problema, dar ca premierul Emil Boc ar trebui sa vina el cu una.

"Acel proiect nu a fost discutat in USL, nu e solutia pentru problema, dar ridica o problema reala - 100.000 de elevi care nu au luat bacalaureatul nu au niciun statut in societate (...) Singura lege pentru fostii socialisti Emil Boc si Daniel Funeriu e legea junglei.

E datoria Guvernului Boc sa se ocupe si sa spuna ce face pentru cei 100.000 de tineri noil il vom sprijini. Domnul Boc parca e liderul Opozitiei, doar critica ce fac aia", a spus Victor Ponta.

El a acuzat actiuni de "propaganda" pe acest subiect, de la Traian Basescu si Dan Andronic pana la ziaristii de la Evenimentul Zilei.

"Subiectul a fost inflamat in stilul propagandei tipice domnului Traian Basescu si domnului Dan Andronic, e un subiect ce nu exista, proiectul doamnei Andronescu (...) propagandistii domnului Basescu, de la Evenimentul Zilei, nici nu l-au citit", a acuzat Victor Ponta.

In schimb, el a acuzat faptul ca Guvernul ii blocheaza pe noii absolventi din univeristatile ce tin de domeniile sanatate, educatie si ordine publica, prin faptul ca Executivul a restrictionat angajarile.

"Ce se intampla - azi, toata lumea, incepand cu membrii Guvernului, ii felicita intr-un mod demagogic pe noii studenti, fara a discuta ca toti absolventi de universitati din sanatate, educatie, ordine publica...care au in mod clar un obiect de activitate intr-un sistem public sunt someri prin aceasta politica total gresita a Guvernului Boc de a bloca noile angajari", a declarat Ponta.

Presedintele PSD a cerut, referindu-se la clasificarea universitatilor, ca ministerul sa explica criteriile dupa care a facut-o, pentru ca unele facultati au fost dezavantajate, iar altele avantajate, pe criterii politice.

Victor Ponta a fost insotit la conferinta de presa de presedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, nu de co-presedintele USL, Crin Antonescu.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Citeste si:
Ședință de coaliție a doua zi la rând. Subiectele pe care PSD și PNL nu reușesc să se pună de acord
Ședință de coaliție a doua zi la rând. Subiectele pe care PSD și PNL nu reușesc să se pună de acord
Liderii coaliţiei de guvernare de la PNL, PSD şi UDMR se reunesc miercuri, 8 decembrie, de la ora 15.00, la Palatul Parlamentului. Ei vor continua discuţiile pe bugetul de stat pe 2020, după...
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor”
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, 8 decembrie, în şedinţa de Guvern, că introducerea măsurilor de relaxare pentru perioada Sărbătorilor ar trebui să vină şi...